Ovaj jedan biblijski stih podsjeća nas zašto trebamo pustiti
Kršćanski život

Ovaj jedan biblijski stih podsjeća nas zašto trebamo pustiti

Ako ste zauzeti pokušavajući kontrolirati ishode, odvojite minutu za ove dragocjene riječi mudrosti.

Jedna od stvari u današnjem životu jest da se činimo toliko zauzeti suočavanjem s milijun stvari u isto vrijeme. Ne pomaže ni to što mnogi od nas mogu biti ometeni beskrajnim porukama koje nam se šalju putem pametnih telefona. A budući da se život čini tako ispunjen do vrha, često pokušavamo kontrolirati ono što možemo, kada možemo.

Naravno, postoje neke stvari s kojima možemo upravljati, poput aktivnosti na koje želimo prijaviti svoju djecu. Ipak postoji bezbroj stvari koje bismo mogli pokušati oblikovati i manipulirati njima, u nadi da će nas ispuniti. Ali stvarnost je takva da ishod često nije u našim rukama i na kraju se možemo osjećati razočarano.

To se može manifestirati u svim vrstama odnosa. Možda se pokušavate sprijateljiti s roditeljem u školi vašeg djeteta koji vas omalovažava. Također možete biti u toksičnoj vezi koja na kraju završi i slomi vam srce. Iako bismo se mogli osjećati uništeno što se ti odnosi nisu dalje razvijali, postoji vrlo dobar razlog zašto ste pošteđeni daljnje štete.

Odgovor od 12 riječi

Odgovor se može pronaći u Izreke 16. poglavlje, gdje postoji niz stihova koji govore o Božjoj moći u našim životima. A jedan nas stih posebno podsjeća na važnost predaje samo Njemu, da bez obzira na putovanje ili situaciju za koju mislimo da je ispravna za nas, možda postoji bolji plan za prihvaćanje.

Ljudsko srce planira put, ali Jahve upravlja korake.” Izreke 16:9

Ovo je posebno dobar podsjetnik kada se osjećamo povrijeđeni nečim što nam se dogodilo u životu, kao što su izgubljene veze, putovanje na koje ne možemo ići ili prilika za posao koja nije uspjela.

Važna stvar koju treba zapamtiti je da ostanemo otvoreni za prilike koje nam se ukažu i da vidimo kamo put može voditi, bez pokušaja da se na silu otvore vrata. Iako to nije uvijek lako, što više budete mirni sa svojim putovanjem, to ćete više cijeniti krajolik svog konačnog odredišta.

ČOVJEK, RAZMIŠLJA, MOLI
maman travaille à la maison avec ses enfants

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

9 vitalnih stvari koje trebamo cijeniti kod naših majki kako starimo

Katoličke vijesti

Sudionici projekta Iuvenes fructus na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Katoličke vijesti

Marširanje za život u 11: Tweenovo gledište o tome da budemo za život

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti