Oslobođena dva svećenika misionara koji su oteti u Nigeriji
Svijet

Oslobođena dva svećenika misionara koji su oteti u Nigeriji

ACI Afrika, 12. veljače 2024. / 12:00 sati

Dva svećenika misionara koji su ranije ovog mjeseca oteli iz župnog dvora u Nigeriji pušteni su i primljeni u bolnicu na pregled.

Otac Kenneth Kanwa i otac Jude Nwachukwu odvedeni su iz župnog dvora u župi St. Vincent de Paul Fier u biskupiji Pankshin u državi Plateau 1. veljače.

U intervjuu za Channels TV, otac Polycarp Lubo, predsjednik ogranka države Plateau Kršćanske udruge Nigerije (CAN), potvrdio je oslobađanje dvojice članova Kongregacije misionara Sinova Bezgrešnog Srca Blažene Djevice Marije. (CMF), poznati i kao klaretinci.

Lubo je rekao da su Kanwa, župni svećenik, i njegov pomoćnik Nwachukwu “pušteni u ranim jutarnjim satima” u četvrtak, 8. veljače.

Predsjednik CAN-a nije mogao otkriti “je li plaćena otkupnina za oslobađanje svećenika”, ali je rekao da su “odvedeni u bolnicu na liječničke preglede”.

Časnik za odnose s javnošću zapovjedništva državne sigurnosti Plateaua, Alfred Alabo, također je potvrdio oslobađanje dvojice svećenika.

“Niti jedan osumnjičenik još nije u policijskom pritvoru kao oni koje su uhitili lokalni osvetnici [said] koji su počinili zločin nikada nisu predati policiji”, rekao je.

Provincijski tajnik klaretinaca, otac Dominic Ukpong, najavio je otmicu svoje dvojice subraće u izjavi od 2. veljače. Pozvao je na “molitve u ovom izazovnom vremenu za njihovu sigurnost i brzo oslobađanje iz zatočeništva”.

Zapadnoafrička država bori se s valom nasilja koje su orkestrirale bande, čiji članovi izvode neselektivne napade, otmice radi otkupnine, a u nekim slučajevima i ubijaju.

Pobuna Boko Harama, skupine koja navodno cilja pretvoriti najmnogoljudniju afričku naciju u islamsku naciju, veliki je izazov u zemlji od 2009.

Ovu je priču prvi objavio ACI Africa, CNA-ov novinski partner u Africi, a CNA ju je prilagodio.

Jude Atemanke

Jude Atemanke je kamerunski novinar sa strašću prema komunikaciji Katoličke crkve. Diplomirao je novinarstvo i masovne komunikacije na Sveučilištu Buea u Kamerunu. Jude trenutno radi kao novinar za ACI Africa.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal Fernández odgovara na galamu oko seksualno eksplicitne knjige: ‘Sigurno ne bih to sada napisao’

Katoličke vijesti

Drama trgovine ljudima u svijetu: 50 milijuna u ropstvu

Katoličke vijesti

Indijanci se okupljaju u Sjevernoj Karolini kako bi proslavili katoličku vjeru, tradicionalnu kulturu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti