Orebić: Prva pričest na svetkovinu Duhova – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Orebić: Prva pričest na svetkovinu Duhova – Dubrovačka biskupija

U župi Pomoćnice kršćana u Orebiću na svetkovinu Duhova 19. svibnja bilo je vrlo svečano jer je na župnoj misi bilo i slavlje Prve pričesti. Dvadeset devet prvopričesnika, dvanaest djevojčica i sedamnaest dječaka, prvi put je primilo Isusa u euharistiji.

Prvopričesnici su u procesiji, sa župnikom don Markom Stanićem i fr. Mihaelom Marijom Toljem, svečano u procesiji ušli u crkvu. Nakon župnikovog pozdrava prvopričesnici su se poimence predstavili župnoj zajednici i pošli na svoje mjesto. Župnik je u pozdravu posebno naglasio činjenicu dolaska Duha Svetog nad apostole što ih je učinilo sposobnima izvršiti poslanje naviještanja radosne vijesti spasenja svima ljudima.

Na misnom slavlju prvopričesnici su čitali misna čitanja, a nakon prigodne homilije i obnove krsnih obećanja prinijeli su darove na oltar: kruh, vino, vodu, križ, Bibliju i svijeću.

Pričest su primili pod obje prilike, a nakon molitve „Dušo Kristova“ i misnog blagoslova dobili su Uspomenu na Prvu svetu pričest i krunicu. Uslijedilo je zajedničko i pojedinačno fotografiranje te druženje u župnoj dvorani uz kolače i sokove.

Izvor: http://www.zupaorebic.hr/

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Knjiga svjedočanstava volontera Crvenog križa u ratnom Dubrovniku, među njima i svjedočanstva crkvenih osoba – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

MISA POSVETE ULJA Svećenici obnovili svoja obećanja – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Proslava titulara crkve sv. Antuna opata na Lovu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti