Opus Dei ažurira pristup mladima s novom web stranicom: ‘Mladi’
Europa

Opus Dei ažurira pristup mladima s novom web stranicom: ‘Mladi’

Osoblje ACI Prensa, 7. lipnja 2024. / 06:40

Opus Dei ovaj je tjedan pokrenuo novu web stranicu, “Mladost”, čiji je cilj “pomoći mladima živjeti svoju vjeru u 21. stoljeću putem videa, članaka, podcasta i intervjua o temama koje im predstavljaju najveći izazov”, stoji u priopćenju Prelature.

S dizajnom i sadržajem prilagođenim demografskoj skupini od 18 do 26 godina, novi projekt, pokrenut na engleskom i španjolskom jeziku, uključuje ono što je do sada objavio Opus Dei na različitim društvenim medijima (Instagram, Spotify i YouTube) od siječnja ove godine godina.

Nova web stranica nudi svjedočanstva o društvenim inicijativama, podcaste s izvorima molitve, infografike o katoličkom nauku i studije o prijateljstvu i obiteljskom životu iz katoličke perspektive.

Osim toga, web stranica nudi razmišljanja, članke i učenja utemeljitelja Opusa Dei, svetog Josémaria Escrivá de Balaguer.

Nova web stranica ima četiri rubrike: „Sv. Raphael” (koja objašnjava prijedlog formacije mladih Opusa Dei); “Za molitvu” (resursi u različitim formatima za poboljšanje vašeg osobnog odnosa s Bogom); “Svijet i ja” (gdje se dijele svjedočanstva koja mogu poslužiti kao nadahnuće u svakodnevnom životu mladog katolika); i “Vjerujem” (s jednostavnim objašnjenjima o doktrinarnim aspektima Katoličke crkve).

Sadržaj prikazan na Youthu priprema međunarodni tim ljudi povezanih s komunikacijskim uredima Opusa Dei, uz suradnju volontera iz raznih zemalja.

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Nicolás de Cárdenas

Nicolás de Cárdenas dopisnik je ACI Prensa iz Španjolske od srpnja 2022. U svojoj novinarskoj karijeri specijalizirao se za društveno-religijske teme, a radio je i za lokalne i međunarodne civilne udruge.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Jeruzalemska marijanska procesija: Poziv na mir u ratom razorenoj Gazi

Katoličke vijesti

Konvencija južnih baptista odobrava rezoluciju protiv IVF-a

Katoličke vijesti

Papa Franjo imenovao je novog biskupa u biskupiji Knoxville

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti