Ohio House podržava kupaonice za jedan spol u školama
Europa

Ohio House podržava kupaonice za jedan spol u školama

Osoblje CNA, 28. lipnja 2024. / 18:30

Zastupnički dom Ohija izglasao je prijedlog zakona kojim bi se od škola i fakulteta zahtijevalo da odrede kupaonice i svlačionice samo za muškarce i samo za žene.

“Niti jedna škola ne smije dopustiti pripadniku muškog biološkog spola korištenje WC-a za učenike, svlačionice, svlačionice ili tuš kabine koje je škola odredila za isključivo korištenje ženskog biološkog spola,” mjera država, sa sličnim jezikom koji zabranjuje ženama korištenje muških objekata.

Predloženi zakon bi također zabranio muškarcima i ženama da dijele noćenje.

No, mjera bi omogućila školama da dopuste učenicima korištenje “prostora za jednu osobu” ili “fakultetskih objekata” ako učenik to zatraži “zbog posebnih okolnosti”.

Također bi omogućio ono što naziva “obiteljskim objektom” koji bi služio roditelju, skrbniku ili članu obitelji koji pomaže djetetu mlađem od 10 godina.

Glasovanje o toj mjeri, koja je u srijedu kasno navečer stavljena u drugi zakon, bilo je 60-31 za, uglavnom po stranačkim linijama, pri čemu su svi demokrati bili protiv, a svi osim dvojice republikanaca glasali su za.

Pobornici prijedloga zakona kažu da pokušavaju zaštititi žene i djevojke od ponižavanja, zastrašivanja i nasilja.

“Dječaci i djevojčice ne bi trebali biti zajedno u svlačionicama. Ne bi smjeli biti zajedno u kupaonicama i ne bi smjeli dijeliti prenoćište,” rekla je državna zastupnica Beth Lear, R-Galena, prema Ohio Capital Journalu.

Protivnici zakona kažu da je to napad na studente koji se identificiraju kao transrodni.

“Nisam očekivao da ćemo danas koristiti moć države da maltretiramo transrodnu djecu i pojedince. Što se tiče zaštite djevojaka i žena, reći ću vam kao ženi, ne želim niti trebam vašu zaštitu,” rekla je predstavnica države Ohio Beth Liston, D-Dublin, prema Ohio Capital Journalu.

Budućnost prijedloga zakona je neizvjesna. Senat Ohija morao bi se složiti s jezikom kako bi ga dobio guverner Mike DeWine, republikanac, koji nije javno rekao bi li ga potpisao. U siječnju je guverner stavio veto na zakon koji zabranjuje promjenu spola za maloljetnike. Zakonodavno tijelo je kasnije odbacilo njegov veto i usvojilo zakon.

Budući da je državno zakonodavno tijelo otišlo na ljetnu stanku, nije jasno kada će i hoće li državni Senat glasovati o zakonu.

Matt McDonald

Matt McDonald je zaposlenik izvjestitelja za National Catholic Register i urednik New Boston Posta.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo mogao bi posjetiti Sjedinjene Države u rujnu nakon poziva UN-a

Katoličke vijesti

‘Postoji bolji način’: Baltimorska nadbiskupija udvostručila proračun za otkup oružja na 100.000 dolara

Katoličke vijesti

Meksički biskupi čestitali izabranom predsjedniku zemlje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti