Novoimenovani veleposlanik Malteškog reda u Bosni i Hercegovini posjetio je Caritas BiH
Biskupska konferencija

Novoimenovani veleposlanik Malteškog reda u Bosni i Hercegovini posjetio je Caritas BiH

U srijedu, 19. lipnja 2024. godine, Caritas Bosne i Hercegovine posjetio je novoimenovani veleposlanik Malteškog reda u Bosni i Hercegovini gosp. Silvano Pedrollo u pratnji supruge i tajnika Veleposlanstva gosp. Hrvoja Šunjića. Visoke goste Malteškog reda primio je ravnatelj Caritasa BiH i aktualni crkveni savjetnik Veleposlanstva Malteškog reda u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu mons. Tomo Knežević s djelatnikom Caritasa BiH gosp. Miroslavom Valentom. Tijekom svoga prvog boravku u Bosni i Hercegovini i predaje akreditiva obići će i susresti se i s predstavnicima Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, ali isto tako susrest će se s predstavnicima Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, izvijestila je mrežna stranica Caritasa BiH.

Ovom prilikom mons. Tomo Knežević u ime Caritasa BiH, i kao crkveni savjetnik Veleposlanstva, izrekao je dobrodošlicu novom veleposlaniku sa željom da u vremenu obavljanja službe veleposlanika bude na dobro bosanskohercegovačkog podneblja i svih žitelja Bosne i Hercegovine, te da to vrijeme bude prepoznatljivo i blagoslovljeno kroz pokazanu ljudsku, vjerničku i karitativnu širinu koju je Malteški red u cjelini i preko svojih predstavnika iz raznih zemalja tijekom minuloga vremena sve do današnjeg dana pokazivao u Bosni i Hercegovini, posebno preko nacionalnog Caritasa Bosne i Hercegovine i nad/biskupijskih Caritasa sa sjedištem u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, ali i drugih ustanova koje su kucale na vrata Veleposlanstva Malteškog reda. Vrata svih Caritasa u Bosni i Hercegovini bit će kao i do sada otvorena u zajedničkom karitativnom radu, a na dobro čovjeku u nevolji u ovoj zemlji.

Novi veleposlanik Malteškog reda gosp. Silvano Pedrollo zahvalio je ravnatelju Caritasa BiH i svome suradniku kao crkvenog savjetnika Veleposlanstva za riječi dobrodošlice kao i za svu dosadašnju suradnju vezano na aktivnosti i zajedničko djelovanje na dobro čovjeka i Bosne i Hercegovine. Izrekao je spremnost nastavka dosadašnje suradnje sa željom da ona bude još plodonosnija i učinkovitija, a od pomoći će biti svi koji su vezani uz djelovanje Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Novi veleposlanik Malteškog reda u Bosni i Hercegovini, koji je rođen u Arcoleu kod Verone (Italija) 1. veljače 1945. godine, obnašao je i još uvijek obnaša brojne službe uz brojna priznanja koja je dobio za svoj rad kako u civilnom društvu, poduzetničkom okruženju kao poduzetnik, a posebno kao dio velike obitelji Malteškog reda na svim razina i u raznim službama koje su mu bile povjerene i koje je obnašao. Svojim aktivnostima vezan je na brojne zemlje diljem svijeta, a za svoj zauzeti radi dobio je brojna priznanja kako crkvenih tako i civilnih struktura i organizacija. Gosp.Silvano Pedrollo je industrijalac iz Verone (Italija), koji značajan dio zarade svoje tvrtke namjenjuje pomoći i spašavanju najsiromašnijih u raznim zemljama Afrike, Indije i Latinske Amerike, gradeći škole, bunare i zdravstvene ustanove. I ovaj puta svojim darom pokazao je karitativnu širinu i prema Caritasu BiH.

Suvereni malteški viteški red je organizacija Katoličke Crkve sa sjedištem u Rimu. Treba znati kako Suvereni malteški bolnički viteški red sv. Ivana Jeruzalemskoga osnovan je u Jeruzalemu kao redovnička zajednica koja brine za bolesne i slijedi pravilo sv. Augustina. Iako nemaju vlastiti državni teritorij, izuzetak su dvije zgrade u Rimu, a diplomatske odnose s BiH uspostavio je 1998. godine. Od tada imaju svoje veleposlanstvo u Sarajevu koje je, za razliku od drugih diplomatskih predstavništava u BiH, isključivo usmjereno na humanitarne aktivnosti. (kta/caritas.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Isus nas nikada ne napušta jer njegovo je prijateljstvo zauvijek

Katoličke vijesti

Povijesni dan za Hrvate u Mississaugi. Okupljene posebno dirnule župnikove riječi: Vidite li ovu rijeku?

Katoličke vijesti

Katolički biskupi iz Nigerije i Islamski forum Nigerije jedinstveni oko “Sporazumu sa Samoe”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti