Nikaragva: SAD zahtijeva oslobađanje monsinjora Álvareza
Biskupska konferencija BiH

Nikaragva: SAD zahtijeva oslobađanje monsinjora Álvareza

Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država intervenira za puštanje na slobodu biskupa Matagalpe, mons. Álvareza, osuđenoga na 26 godina zatvora bez valjanog sudskog postupka


Nikaragva,

Sri, 03. Sij. 2024.

Nikaragva: SAD zahtijeva oslobađanje monsinjora Álvareza

Izvor: Vatican News / Mons. Rolando José Álvarez Lagos, biskup Matagalpe

Kako piše Vatican News, Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država zatražilo je “momentalno i bezuvjetno” oslobađanje monsinjora Rolanda Joséa Álvareza Lagosa, koji je u pritvoru već 500 dana. Biskup Matagalpe i apostolski upravitelj biskupije Estelí, osuđen je na 26 godina zatvora bez pravog suđenja. Nikaragvanske vlasti – piše u jednom priopćenju glasnogovornik američkog State Departmenta, Matthew Miller – držale su monsinjora Álvareza u izolaciji, blokirale neovisnu procjenu uvjeta njegova uhićenja i objavile montaže video zapisa i fotografija koje samo povećavaju zabrinutost za njegovo zdravlje. Spominjući se također drugih biskupa i redovnika nepravedno zatočenih u toj zemlji, Miller kritizira ozbiljna ograničenja vjerske slobode koja su nametnule vlasti u Managui.

I papa Franjo je u podnevnom nagovoru 1. siječnja izrazio veliku zabrinutost za biskupe i svećenike koji su lišeni slobode u Nikaragvi, izražavajući im svoju blizinu i potičući na dijalog. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

XXIV. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije

Katoličke vijesti

“Kakve svetačke figure Crkva danas treba?”

Katoličke vijesti

Proljetna korona svećenika Bugojanskog dekanata

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti