Nedavno osvježeni “Symbolon: Vjera Crkve” Instituta Augustine prikazuje živost katoličke vjere na američkom tlu
Praktični vjernik

Nedavno osvježeni “Symbolon: Vjera Crkve” Instituta Augustine prikazuje živost katoličke vjere na američkom tlu

Novo osvježeno Symbolon: Vjera Crkve Prikazuje živost katoličke vjere na američkom tlu

Nova verzija Simbolon nudi epizode snimljene na lokacijama u Sjedinjenim Državama i inozemstvu, povezujući uobičajena iskustva vjere s povijesnom veličinom svjetske Katoličke crkve

Augustinov institut, dom vrhunske katoličke usluge strujanja Formiranouskoro će objaviti novu verziju svoje vodeće katehetske serije Simbolon, vodeći gledatelje na putovanje po Sjedinjenim Državama radi jedinstvenog iskustva sveopće Crkve. Sa svojih šesnaest vizualno živopisnih epizoda poučavajući katoličku vjeru red po red koristeći Vjerovanje, Symbolon: Vjera Crkve pokrenut će se na Formirano 17. srpnja.

“Symbolon je već više od desetljeća nevjerojatan izvor za župe i pojedince diljem zemlje i svijeta za poučavanje o temeljnim istinama vjere. Vjerujemo da je došlo vrijeme da revitaliziramo seriju novim lokacijama, metodama podučavanja i pripovijedanjem koje nastavlja predavati drevnu vjeru Crkve na nove i uzbudljive načine,” rekao je Taylor Kemp, voditelj Symbolona: Vjera Crkve i potpredsjednik sadržaja na Augustin Institutu. “Vjera je živa i poziva svaki naraštaj. Nadamo se da ćemo taj poziv učiniti jasnijim onima koji se susreću s ovom novom serijom i da će nam se pridružiti na putovanju.”

Simbolon je više od desetljeća njegovao značajne susrete s katoličkom vjerom, naširoko korišten za programe OCIA-e, formaciju kateheta te muške i ženske grupe. Kroz bogatu kinematografiju, vjerno pripovijedanje i korisne materijale za učenje, Simbolon sustavno podučava temeljna vjerovanja katolicizma koristeći molitvu, Sveto pismo, povijest i tradiciju.

S istim dinamičnim stilom kao i njegov voljeni prethodnik, Symbolon: Vjera Crkve uključuje nove lokacije, uključujući Filadelfijsko nacionalno svetište svetog Ivana Neumanna, svetište blaženog Stanleyja Rothera u Oklahoma Cityju, nacionalno svetište svetog Augustina Naše Gospe od La Lechea i mnoga druga. Svaka epizoda završava lectio divina koju vodi dr. Tim Gray, predsjednik Augustinova instituta i poznati govornik i autor, ili dr. Elizabeth Klein, izvanredna profesorica teologije na Augustinovom institutu. Ova praksa temelji sva učenja na molitvi, gdje vjernici žive svoj “životni i osobni odnos sa živim i pravim Bogom” (KKC 2558).

“Mi smo obrazovni apostolat i donosimo snagu fakulteta Augustinova instituta u ovu seriju kako bismo predali vjeru u njezinu punom integritetu i dubini”, rekao je Kemp. “Vjerujemo Simbolon bit će trajni program za Crkvu koji gledateljima pomaže otkriti da je slava Katoličke Crkve bliža nego što misle!“

Kemp je katolički obraćenik i bivši profesionalni nogometaš kojeg je ljubav prema katoličkoj vjeri dovela na Augustinov institut, prvo kao studenta, a sada kao zaposlenika. On je sudomaćin Simbolon zajedno s Noelle Garcia, katoličkom glazbenicom, govornicom, suprugom i majkom petero djece čija poruka osvaja publiku više od 10 godina.

Svaka od šesnaest 30-minutnih epizoda podijeljena je na kratke, probavljive segmente kako bi se olakšala veća rasprava između kateheta i sudionika, kao i optimiziralo učenje. Vodiči za sudionike, resursi voditelja i drugi dodatni materijali dostupni su za kupnju.

Symbolon: Vjera Crkve dostupan je za streaming počevši od 17. srpnja na web stranici i aplikaciji Formed uz ostale visokokvalitetne katoličke sadržaje kojima pretplatnici vjeruju od 2015.

Kako biste saznali više o novom Simbolon i pristupite kompletnom press kitu, posjetite https://press.augustineinstitute.org/symbolon.

###

O Augustin Institutu: Augustinov institut je katolički obrazovni apostolat osnovan 2005. koji postoji kako bi katolicima pomogao razumjeti, živjeti i dijeliti svoju vjeru kroz inicijative kao što su Amen, Formed, Graduate School of Theology, Word of Life i druge.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Srce skrušeno i poniženo

Katoličke vijesti

Nebeska tijela: O uskrsnuću tijela

Katoličke vijesti

Sveučilište St. Thomas pokreće prvi magisterij svoje vrste u katoličkim ženskim i rodnim studijama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti