Nadbiskup Vukšić slavio Misu katedrali u Klagenfurtu i krizmao 50 pripravnika i pripravnica
Biskupska konferencija BiH

Nadbiskup Vukšić slavio Misu katedrali u Klagenfurtu i krizmao 50 pripravnika i pripravnica

U subotu 1. lipnja 2024., u katedrali sv. Petra i Pavla u Klagenfurtu (Austrija), nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić predvodio je Euharistijsko slavlje u zajedništvu s mjesnim biskupom mons. Josefom Marketzom te krizmao 48 mladića i djevojaka koji pripadaju Hrvatskoj katoličkoj misiji (HKM) u tom gradu.

U koncelebraciji su bili: voditelj HKM Klagenfurt fra Pavo Dominković, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić, vrhbosanski biskupijski ekonom preč. Vladimir Pranjić i gvardijan Samostana Svetoga Duha franjevaca konventualaca u Zagrebu o. Josip Petonjić.

Riječi pozdrava i zahvale nadbiskupu Vukšiću, biskupu Marketzu, svećenicima i cijeloj okupljenoj vjerničkoj zajednici uputio je voditelj Dominković. Ukratko je progovorio o važnosti sakramenta potvrde te predstavio krizmanike ističući da su se marljivo pripravljali na primanje sakramenta potvrde.

Nadbiskup Vukšić je u propovijedi pojasnio da će krizmanici, pomazanjem sakramenta sv. potvrde, postati pomazanici Božji i potaknuo ih da nastave slijediti Isusa Krista i biti blagovjesnici nade i navjestitelji beskrajnog Božjeg milosrđa. Također je kazao da im sakrament sv. potvrde treba biti „vjetar u leđa“ kako bi zaista prenosili blagu vijest, bili navjestitelji i mjesto prisutnosti kraljevstva Božjega te kako bi svi zajedno bili srce i um Isusa Krista na ovome svijetu.

Na koncu Euharistijskoga slavlja nadbiskup Vukšić, koji je i predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu, zahvalio je sudionicima Misnog slavlja na redovnom okupljanju u ovoj Hrvatskoj katoličkoj zajednici. Također je zahvalio biskupiji Klagenfurt, na čelu s biskupom Marketzom, koja ih je kao istinski prijatelj i dobar domaćin primila na svome prostoru. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Vratiti kruh ljubavi među ruševine svijeta koji je u ratu

Katoličke vijesti

Predstavljanje knjiga „Povijest samostana Marija Zvijezda 1869. – 1874.“ te „Pisma iz doline Vrbasa“

Katoličke vijesti

U Međugorju održano 15. Hodočašće obitelji Kraljici mira

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti