Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Ane u Podkraju
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi sv. Ane u Podkraju

U nedjelju, 23. lipnja, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi sv. Ane u Podkraju, podijelio je sakrament svete potvrde za 4 kandidata.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup Tomo je susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti sakramentu Svete potvrde.

Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik vlč. Mario Oršolić, dekan Travničkog Dekanata preč. Josip Lebo, župnik župe Turbe, vlč. Ivan Butum, svećenici toga kraja.

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio nadbiskupa Tomu, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, potom su to učinili i krizmanici. Nakon navještenja evanđelja župnik vlč. Mario predstavio je krizmanike. Potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup Vukšić. Osvrćući se na evanđelje protumačio je krizmanicima značenje prispodobe koju su čuli u evanđelju. Potaknuo je krizmanike da u svom životu darove koje primaju po sakramentu sv. Potvrde uistinu u vlastitom životu i koriste i primjeniti. Pozvani smo u vlastitom životu koristiti ono što nam Krist daruje te tako izgrađujemo sebe ali i svijet kojega smo i mi dio. Sve nazočne svećenike i vjernike potakao je da im u tomu pomognu. 

Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo molitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde. Na kraju župnik je pozdravio i zahvalio nadbiskupu potom su to učinili i krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava sv. Ivana Krstitelja u Kijevu, župa Sanski Most

Katoličke vijesti

Vršnjački edukatori sudjelovali na edukaciji o vještinama mirovnog rada

Katoličke vijesti

Proljetna korona svećenika Travničkog dekanata

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti