Nadbiskup Kutleša krstio peto dijete obitelji Romić
Zagrebačka nadbiskupija

Nadbiskup Kutleša krstio peto dijete obitelji Romić

U nedjelju 14. siječnja nadbiskup Dražen Kutleša pohodio je župu sv. Petra i Pavla u zagrebačkim Bešićima i podijelio sakrament krštenja Joni, petom sinu Krešimira Romića i Marte Rižane r. Drmić. Uz nadbiskupa na misnom slavlju su koncelebrirali preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i kancelar NDS-a, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Andrija Miličević, nadbiskupov tajnik i vlč. Mladen Škvorc, župnik.

Na početku misnoga slavlja nadbiskupa su pozdravili predstavnici Župe i uručili mu prigodne poklone na trajni spomen ovoga posjeta.

U pozdravnom govoru istaknuto je da je nadbiskupov pohod Bešićima uistinu veliki i povijesni događaj za župnu zajednicu, budući da je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić bio posljednji zagrebački nadbiskup koji je prije više od 40 godina pohodio župu i tom prigodom na Petrovo 1983. godine posvetio župnu crkvu.

Posebnost ovog nadbiskupovog pohoda sastoji se i u činjenici da je mali Jona prvo peto dijete rođeno u župi od kada se vode župne matice.

U nadahnutoj propovijedi, nadbiskup je župljanima približio osobu sv. Andrije apostola istaknuvši njegovu suvremenost u djelovanju i pozivajući župljane, osobito roditelje i odgojitelje, da nasljeduju njegove ljudske kvalitete u svome odgoju i prenašanju otajstava vjere mladim naraštajima kako bi se stvorile pretpostavke da i oni osjete Božji poziv i da mu spremno odgovore.

Na kraju euharistijskog slavlja, nadbiskupu je osobno zahvalila majka krštenika izrazivši želju da, ako je to Božja volja, i jedan od njezinih petorice sinova pođe putem Božjeg poziva.

Nakon misnog slavlja nadbiskup se u dvorištu crkve zadržao u druženju sa župljanima.

Tekst: Ivan Pašalić, medijski suradnik

Fotografije: Ivan Ljubešić i Stipan Drmić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Dan bolesnika u bazilici sv. Antuna u Zagrebu

Katoličke vijesti

“Uronjen u Krista” – Duhovni lik bl. Alojzija Stepinca (3/3)

Katoličke vijesti

Kolaudacija obnovljenih orgulja crkve sv. Blaža

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti