Nadbiskup Atlante bit će na čelu odbora Nacionalne katoličke obrazovne udruge
Europa

Nadbiskup Atlante bit će na čelu odbora Nacionalne katoličke obrazovne udruge

Osoblje CNA, 7. lipnja 2024. / 17:45

Nadbiskup Gregory Hartmayer iz Atlante izabran je za predsjednika odbora Nacionalne katoličke obrazovne udruge (NKD) na trogodišnji mandat ranije ovog tjedna, organizacija najavio u četvrtak.

Najveća privatna profesionalna obrazovna udruga na svijetu, NCEA radi s gotovo 140 000 katoličkih edukatora kako bi služila 1,6 milijuna učenika u katoličkom obrazovanju. Organizacija osigurava godišnji podaci o katoličkim školama u SAD-u kao i stručni razvoj i sredstva javne politike za potporu intelektualne i vjerske formacije.

“Želimo biti stalni izvor za nadzornike, ravnatelje i fakultete katoličkih škola dok nastavljaju stvarati katoličke vođe sutrašnjice”, rekao je Hartmayer za CNA.

Hartmayer je radio u katoličkom obrazovanju više od 10 godina tijekom svoje 44 godine svećeništva, a sada služi u upravnim odborima u dva sjemeništa: sjemeništu St. Vincent de Paul u Boynton Beachu na Floridi i koledžu i sjemeništu St. John Vianney u Miami.

Hartmayer ima tri magisterija: magisterij teologije na St. Anthony-on-Hudsonu u Rensselaeru, New York; magisterij iz pastoralnog savjetovanja na koledžu Emmanuel u Bostonu; i diplomu magistra obrazovanja na koledžu u Bostonu — uz diplomu prvostupnika filozofije na koledžu i sjemeništu St. Hyacinth u Massachusettsu.

Član Reda manje braće konventualaca, vjerske zajednice koju je utemeljio sveti Franjo Asiški, Hartmayer služi Atlanti kao nadbiskup od svibnja 2020., nakon što je od 2011. služio kao biskup Savannaha u Georgiji.

Hartmayer je od početka svoga svećeništva radio u katoličkom obrazovanju. Služio je kao savjetnik, a potom i kao ravnatelj srednje škole Archbishop Curley u Baltimoreu od 1985. do 1987. godine. Godine 1988. imenovan je ravnateljem u Cardinal O’Hara u Tonawandi, New York, a zatim je do 1994. služio kao ravnatelj srednje škole St. Francis u Hamburgu, New York.

Mnogo je godina proveo u New Yorku i Massachusettsu, ali 1995. preselio se na jug kako bi predavao u katoličkoj srednjoj školi na Floridi prije nego što su ga zamolili da služi kao pastor crkve sv. Filipa Benizija u Jonesborou u Georgiji, gdje je služio 15 godina kao župnik.

Hartmayer je trenutačno predsjednik pododbora USCCB-a za komunikacije i član odbora za KLINIKA. Dospio je na naslovnice ranije ove godine za zagovaranje u ime čovjeka s intelektualnim invaliditetom iz Georgije osuđenog na smrt.

Kate Quiñones

Kate Quiñones je dopisnica za Catholic News Agency i suradnica College Fixa. Objavljivali su je Wall Street Journal, Denver Catholic Register i CatholicVote, a diplomirala je na koledžu Hillsdale. Živi u Coloradu sa suprugom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obilne kiše u Brazilu ostavile su stotine mrtvih ili ozlijeđenih, pola milijuna beskućnika, crkve poplavljene

Katoličke vijesti

‘Dođi i uzmi’: Teksaška katolička dobrotvorna organizacija dijeli gotovo 50.000 funti krumpira

Katoličke vijesti

Zakoni o pobačaju u Latinskoj Americi: Koja strana pobjeđuje?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti