Na solinskim Blacama proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja
Splitsko-makarska nadbiskupija

Na solinskim Blacama proslavljen blagdan Gospe od ZdravljaU subotu 25. studenog vjernici grada Solina tradicionalno su proslavili blagdan Gospe od Zdravlja u crkvici na Blacama.

Molitvu nad jamom Bezdankom za sve žrtve partizanskih zločina koje su na tom mjestu ubijene u II. svjetskom ratu kao i svečano misno slavlje za hodočasnike predvodio je župnik Župe Solinskih mučenika don Ante Matešan.

Govoreći o tome kako bez zdravlja duha i duše nema zdravlja tijela don Ante je u propovijedi istaknuo kako “smo zaboravili jednu drugu pandemiju; pandemiju grijeha koja nas je zarazila iznutra. Ako smo iznutra zaraženi onda ni na van ne možemo širiti prisnost. Trebamo oživiti našu dušu, očistiti je i ozdraviti. Na današnji dan bi trebalo prvenstveno moliti ‘Daj nam čistoću duše, daj da se u nama nastani ljubav, daj da nikoga ne ugnjetavamo, daj da u našem srcu ima prostora za svakog čovjeka’.”

“Blažena Djevica Marija nam može pomoći svojim primjerom: što znači biti otvoren Bogu, živjeti za drugoga i donijeti svijetu spasenje. Ona je ušla u proces ozdravljenja čovječanstva koje je zaglibilo u grijeh”, zaključio je don Ante.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava Stepinčeva u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu – 2024.

Katoličke vijesti

Uskrsno slavlje u splitskoj prvostolnici: „Nema vjere u uskrsnuće bez iskustva jakog susreta sa živim Bogom“

Katoličke vijesti

Održana pobožnost Križnog puta prema Gradu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti