Na 51. državnom natjecanje iz Vjeronauka škola iz Vinkovaca osvojila 2. mjesto |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Na 51. državnom natjecanje iz Vjeronauka škola iz Vinkovaca osvojila 2. mjesto |


BAŠKA (IKA/TU) – Završeno je 51. državno natjecanje iz Vjeronauka u srijedu, 24. travnja 2024., u dvorani OŠ u Baški na otoku Krku koje je okupilo 44 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno 176 učenika i 44 mentora. Tema natjecanja bila je Socijalni nauk Crkve. Posljednjeg se dana natjecalo po pet najbolje plasiranih ekipa iz kategorija osnovnih, srednjih i strukovnih škola. Odluku o konačnom poretku i pobjednicima saznao se nakon tzv. Milijunaka.

Prvo mjesto osvojile su: OŠ Jure Kaštelan iz Zagreba, Gimnazija iz Nove Gradiške i Obrtnička škola Koprivnica. Drugo mjesto zauzele su: OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, XV. gimnazija iz Zagreba i Srednja strukovna škola iz Vinkovaca. Treće plasirani bili su: OŠ Lasinja, I. gimnazija iz Zagreba i Srednja škola iz Vrbovca.

Svima navedenima uručene su medalje i priznanja. Krčki biskup Ivica Petanjak čestitao je svima te ih obradovao viješću kako će tri prve ekipe iz osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te pobjednička ekipa strukovnih škola od Hrvatske biskupske konferencija biti nagrađene besplatnim putovanjem u Rim. Svima je zaželio puno uspjeha i blagoslovio ih.

Uz instrumentalnu pratnju ekipe Obrtničke škole iz Koprivnice, biskup Petanjak predvodio je pjevanu molitvu Kraljice neba. Sve je pozdravio i ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan iz Krka te organizatorima uručio prigodne poklone.

Čestitka Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije

„Čestitamo svim ekipama na sudjelovanju i uloženom trudu oko svladavanja građe natjecanja kao i vjeroučiteljima i vjeroučiteljicama koje su motivirale svoje učenike za dodatni rad, poticale zajedništvo, uzajamno bodrenje i podršku tijekom pripreme, a i za vrijeme natjecanja. Tijekom tri dana osjetilo se prijateljsko ozračje među sudionicima, gdje nije bilo najvažnije pobijediti, nego biti zajedno, upoznati se i podijeliti iskustva vjeroučenika iz svih nad/biskupija u Hrvatskoj. Ipak, posebna čestitka našoj ekipi Srednje strukovne škole iz Vinkovaca s vjeroučiteljicom/mentoricom Anitom Bošnjak na osvojenom drugom mjestu u kategoriji trogodišnji srednjih škola“ – stoji u čestitci predstojnice Katehetskog ureda dr. Teute Rezo.    

Na Državnom natjecanju iz vjeronauka u Baškoj na otoku Krku sudjelovale su još tri ekipe iz Đakovačko-osječke nadbiskupije: Obrtnička škola iz Osijeka s vjeroučiteljicom/mentoricom Ivanom Hac, OŠ Blaž Tadijanović iz Slavonskog Broda s vjeroučiteljicom Višnjom Tunjić i Gimnazija Vukovar iz Vukovara s vjeroučiteljicom Sanjom Matičić. Informativna katolička agencija/Tiskovni ured

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Božićnim koncertom obilježena 35. godišnjica CPD Mir Belišće |

Katoličke vijesti

U Josipovcu održana duhovna obnova za mlade |

Katoličke vijesti

Misa u spomen na sve žrtve Beliburga i križnih puteva |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti