Mons. Gallagher susreo predsjednika Vlade Plenkovića
Biskupska konferencija BiH

Mons. Gallagher susreo predsjednika Vlade Plenkovića

Vatikanski tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama mons. Paul Richard Gallagher susreo se 31. svibnja s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, prenosi IKA.

Izrazivši dobrodošlicu, predsjednik Vlade Plenković zahvalio je nadbiskupu Gallagheru na dolasku u Zagreb povodom proslave blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba.

Plenković je zahvalio nadbiskupu Gallagheru i na njegovoj nazočnosti i slavljenju mise u crkvi svetog Jeronima u Rimu 28. svibnja, povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo bliskim odnosima Republike Hrvatske i Svete Stolice. Predsjednik Vlade Plenković podsjetio je na skoru 30. godišnjicu posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj u rujnu 1994. godine, što je bio veliki znak ohrabrenja i podrške u tadašnjim ratnim vremenima.

Plenković i mons. Gallagher razmijenili su mišljenja i o situaciji u regiji Jugoistočne Europe, gdje se Hrvatska i Sveta Stolica kontinuirano zalažu za stabilnost i daljnji europski put zemalja regije. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Križni put na Veliki petak u Vitini pokraj Ljubuškog

Katoličke vijesti

Papa: U korijenu strpljivosti je ljubav

Katoličke vijesti

Župa Čerin pobjednik 22. Međužupne lige Hercegovine

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti