Molitve svete djece prije Euharistije
Pitanja i odgovori o kršćanstvu

Molitve svete djece prije Euharistije

Dopustite da vas ponesu jednostavne riječi ove dječice s divovskom vjerom koja su se molila Isusu prisutnom u posvećenoj hostiji euharistije.

Vjerujući da je euharistije je Bog i obožavanje Njega u nečemu što izgleda kao komad kruha zahtijeva da postanemo poput djece. Možda će vam ove jednostavne molitve pomoći u tome, kao što nam je Isus rekao. Ove molitve dolaze od djece koju danas Crkva priznaje svetima ili blaženicima, ili će to možda uskoro biti.

Svatko bilo koje dobi može ih moliti i lako ih slušati. One izražavaju duhovno djetinjstvo onih koji prepoznaju svoju malenost i vjeruju Isusu i njegovoj Crkvi. Zato ih je lako učiniti svojima i pustiti da kroz njih teče ono što osjećamo i trebamo… jer svi smo mi djeca pred Bogom!

1
BLAŽENI CARLO ACUTIS

CARLO ACUTIS

“Isuse, sjedni! Osjećaj se kao kod kuće!” blagoslovljen (uskoro biti svetac) Carlo Acutis kaže se da se molio nakon primanja pričesti. Govorio je da je Euharistija njegov autoput u nebo. Od vremena prve pričesti išao je svaki dan na misu sve do svoje smrti sa samo 15 godina.

2
LAURA VICUÑA

“O moj Bože, želim Te voljeti i služiti Ti cijeli život. Dajem ti svoju dušu, svoje srce, cijelog sebe.”

web-blažena-laura-vicuna-javna-domena

Poštena uporaba

Laura Vicuña napisao ove riječi za svoju prvu pričest. Ova djevojčica je ponudila svoj život na žrtvu Isusu tražeći posebno za svoju majku, jer mu se ispovjedila prije nego što je umrla u dobi od 12 godina.

3
FÁTIMSKI PASTIRIĆI

“Bože moj, vjerujem, obožavam, nadam se i volim te! Molim te za oprost za one koji ne vjeruju, ne obožavaju, ne nadaju se i ne vole te!”

BLAŽENA JACINTA

Francisco, Jacinta i Lucia, tri mala pastirska vidioca Fatimaizmolili su ovu molitvu na koljenima s čelom na zemlji, kako su tvrdili da im je anđeo naredio.

WEB3 DJECA PASTIRA FATIMA George Perret CC

4
ST. JOSÉ SÁNCHEZ DEL RÍO

“Živio Krist Kralj!”

san José Sánchez del Río joselito

Javna domena, putem Wikimedia Commons

Posljednje riječi meksičkog dječaka Sveti José Sánchez del Río — poput onih mnogih mučenika — može postati jednostavna pohvala pred Presvetim.

5
ST. DOMINIK SAVIO

SVETI DOMINIK SAVIO

“Ne trebam ništa od ovoga svijeta da bih bio sretan. Trebam te samo promatrati u nebu, Isuse, kojega sada vidim i obožavam na Oltaru, očima vjere.”

Ova je molitva adaptacija nekih riječi iz malog osobnog dnevnika Sveti Dominik Saviokoji je sate provodio u ekstazi prije euharistije.

6
JOSEPH RATZINGER

Joseph-Ratzinger-Young.jpg

AFP

“Želio bih uvijek biti s tobom… ali iznad svega, budi uvijek sa mnom.” Benedikt XVI izmolio je ovu molitvu Isusu kada se prvi put pričestio, kada je imao 9 godina.

7
ST. TEREZI OD LISIEUXA

„Kruh živi, ​​Kruh nebeski, božanska Euharistija, otajstvo koje diše dušu i koje je rodilo ljubav! Dođi i nastani se u grudima mojim, Isuse, hostije moja bijela, još samo danas!”

Thérèse de Lisieux

Wikipedia

Sveta Terezija od Djeteta Isusaučiteljica duhovnog djetinjstva, napisala je ove riječi koje pripadaju dužoj pjesmi koju je posvetila svojoj starijoj sestri za njezin svetiteljski dan.

Quels livres proposer aux ado cet été
euharistija

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

10 problema na koje odgovara usmjerenost na Krista

Katoličke vijesti

Kako je Očenaš liturgijska molitva

Katoličke vijesti

Jesu li ljudi izmislili Boga zvati “Ocem”?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti