Međunarodno hodočašće ministranata u Rim
Biskupska konferencija

Međunarodno hodočašće ministranata u Rim

Na hodočašću se očekuje oko pedeset tisuća ministranata koji će od 29. srpnja do 3. kolovoza sudjelovati na XIII. međunarodnom hodočašću u Rim u organizaciji Međunarodne udruge ministranata, “Coetus Internationalis Ministrantium” (CIM), ističe se u priopćenju Njemačke biskupske konferencije, objavljeno je u izdanju lista “L`Osservatore Romano” od 3. srpnja., prenosi IKA.

U priopćenju se također dodaje da će ovu skupinu ministranata pratiti predsjednik CIM-a, kardinal Jean-Claude Hollerich, nadbiskup Luksemburga.

Ministrante iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Litve, Luksemburga, Portugala, Češke, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Švicarske, Ukrajine i Mađarske primit će u audijenciju papa Franjo 30. srpnja na Trgu sv. Petra.

Na ovogodišnjem hodočašću koje se održava pod geslom “S tobom”, očekuje se i dolazak 35.000 ministranata iz Njemačke, u pratnji predsjednika Komisije za mlade Njemačke biskupske konferencije, biskupa Johannesa Wübbea, pomoćnog biskupa Osnabrücka, i drugih njemačkih biskupa.

Uvodna konferencija za novinare održat će se u ponedjeljak 29. srpnja u Rimu na Institutu “Maria SS. Bambina”, gdje će se u četvrtak 1. kolovoza održati i završna manifestacija. (kta/ika)


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Objavljena monografija pod naslovom Orgulje u Bosni i Hercegovini

Katoličke vijesti

Homilija nadbiskupa Parre u bazilici Naše Gospe od Suyape

Katoličke vijesti

Održana duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti