Medicinski časopis povlači studije koje pokazuju rizike od pilula za pobačaj
Svijet

Medicinski časopis povlači studije koje pokazuju rizike od pilula za pobačaj

Osoblje CNA, 7. veljače 2024. / 13:45

Veliki medicinski izdavač povukao je nekoliko studija koje su pokazale rizike povezane s korištenjem tableta za pobačaj, potez koji autori nazivaju “neutemeljenim” i politički motiviranim.

Sage Journals ovaj tjedan objavio obavijest na svojoj web stranici da je povukao tri članka iz 2019., 2021. i 2022., a svi su izvorno objavljeni u časopisu Health Services Research and Manageral Epidemiology.

Ti su članci identificirali ono što su autori tvrdili kao rizike povezane s upotrebom pilula za pobačaj, uključujući nalaz da su “posjeti hitnoj službi izloženi većem riziku nakon kemijskog nego kirurškog pobačaja”.

James Studnicki, potpredsjednik i direktor analitike podataka na Institutu Charlotte Lozier, i Tessa Longbons, tamošnja viša znanstvena suradnica, rekli su u zajedničkoj izjavi za CNA u srijedu da su povlačenja “neosnovan napad na naša znanstvena istraživanja i studije .”

“Do danas, Sage nije iznio valjan prigovor na svoje nalaze niti legitiman razlog za njihovo povlačenje”, rekli su. “Umjesto toga, Sageovi postupci potkopavaju organizaciju čije je istraživanje citirano u velikim pro-life pravnim pobjedama, kao što je odluka Dobbs i slučaj AHM protiv FDA.”

Sage Publishing rekao je da je čitatelj podnio žalbu zbog navodno “obmanjujućih” podataka u članku iz 2021. “Neovisni recenzent” naknadno je utvrdio da su podaci predstavljeni u članku doveli do “netočnog zaključka” o nalazima studije.

Sage je također naveo sukob interesa jer su gotovo svi autori tog članka povezani s Institutom Charlotte Lozier, Institutom Elliot i/ili Američkim udruženjem opstetričara i ginekologa koji se zalažu za život, a svi su za život. skupine.

Jedan od recenzenata članka također je navodno bio povezan s Institutom Charlotte Lozier. Ta je osoba također recenzirala članke iz 2022. i 2019., rekao je Sage.

Sage je napisao da su “dva stručnjaka za predmet poduzela neovisnu recenziju triju članaka nakon objave.” Sage je tvrdio da su recenzenti otkrili navodne “temeljne probleme s dizajnom studije i metodologijom” studija, kao i navodne “nepotkrijepljene pretpostavke i pogrešne prezentacije”.

“Na temelju rezultata istrage, stručnih recenzija nakon objave i [Committee of Publication Ethics] standarda, Sage i urednik časopisa povukli su te članke”, stoji u obavijesti.

“Nažalost, ovaj incident ukazuje na veći, noviji fenomen, a to je da mnoge naše znanstvene institucije i publikacije više ne stoje u obrani otvorenih istraživanja”, rekli su autori za CNA u srijedu.

“Naprotiv, vidimo pristranu elitnu frakciju diljem medicinske zajednice sa svom snagom koja pokušava potisnuti svako istraživanje koje se kosi s njihovim odobrenim, pro-abortus narativom. Znanstveno istraživanje i objavljivanje trebaju biti utemeljeni na znanosti, a ne vođeni ideologijom.”

Dvije od tih studija citirao je američki sudac Matthew Kacsmaryk Preliminarna odluka iz travnja 2023 koji je otkrio da Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) nije slijedila odgovarajuće testove i sigurnosne protokole kada je 2000. godine odobrila lijek za pobačaj.

Vrhovni sud SAD-a najavljen prošli mjesec da će se usmeni argumenti u slučaju tableta za pobačaj saslušati 26. ožujka. Odluka u slučaju mogla bi odrediti može li se mifepriston prepisivati ​​putem telemedicine ili slati poštom.

Uz Kacsmarykovu presudu iz travnja 2023., žalbeni sud 5. američkog okruga vladao je u kolovozu 2023 da FDA mora ponovno uspostaviti ograničenja na pilule za pobačaj koja su bila na snazi ​​prije 2016., ponajprije zabranu davanja pilula putem pošte ili putem telemedicine.

Provedba Kacsmarykove odluke bila je brza odgodio Vrhovni sud u iščekivanju ishoda pravne bitke. Odluka okružnog suda od 5. kolovoza također je obustavljena ranijom odlukom visokog suda.

Tijekom godina ukinuta su brojna ograničenja u vezi s pilulama za pobačaj, uključujući odluku FDA-e iz 2021. da se ne moraju izdavati osobno.

Tijekom godina, druga ograničenja za lijek su uklonjena. Godine 2016. FDA je odredila da se lijek može koristiti kada je žena trudna s djetetom nakon 70 dana trudnoće. Prije 2016. gestacijska granica bila je sedam tjedana. FDA je također 2016. odlučila da osobe koje nisu liječnici mogu prepisivati ​​pilulu.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Crkveni vođa u Australiji napadnut tijekom bogoslužja

Katoličke vijesti

Haićani će moliti za oslobađanje šest časnih sestara i svih talaca – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Biti ‘skandaliziran’ blagoslovima gay para je ‘licemjerje’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti