Američka katolička humanitarna organizacija surađuje s papinim dobrotvornim aktivnostima – Vatican News
Svijet

Američka katolička humanitarna organizacija surađuje s papinim dobrotvornim aktivnostima – Vatican News

Vodstvo organizacije za humanitarnu pomoć sa sjedištem u SAD-u Cross Catholic Outreach posjećuje Vatikan i sastaje se s papom Franjom dok obnavlja svoje partnerstvo u pomaganju Papinih globalnih dobrotvornih aktivnosti.

Od Thaddeusa Jonesa

Vodstvo organizacije za humanitarnu pomoć sa sjedištem u SAD-u Cross Catholic Outreach nedavno je posjetio Vatikan kako bi obnovio svoju potporu karitativnim aktivnostima pape Franje diljem svijeta. Nova predsjednica dobrotvorne udruge, Michele Sagarino, i bivši predsjednik i utemeljitelj, Jim Cavnar, susreli su se s prefektom vatikanskog Dikasterija za službu milosrđa, kardinalom Konradom Krajewskim, papinskim likvidatorom, nakon čega je uslijedio sastanak s papom Franjom na kraju opća audijencija 8. svibnja.

Tijekom svojih sastanaka obnovili su svoje partnerstvo u potpori papinoj dobrotvornoj akciji, koja je uključivala osiguranje medicinske opreme za Ukrajinu i očajnički potrebne hrane za gladne u Siriji i Gazi. Cross Catholic Outreach pruža pomoć papinskim dobrotvornim djelima gotovo dva desetljeća od svog osnutka 2001. Dobrotvorna organizacija službeno je priznata kao katolička dobrotvorna organizacija budući da je Vatikan pregledao i odobrio njezine kanonske statute.

Cross Catholic Outreach pruža i hitnu i razvojnu pomoć diljem svijeta, radeći preko biskupija i vjerskih redova lokalne Crkve, budući da su vrlo dobro upoznati s potrebama, lokalnim kontekstima i kako bolje služiti i spašavati živote. Cilj je pomoći osnažiti lokalno stanovništvo na svaki mogući način kako bi zadovoljili lokalne potrebe i pokrenuli promjene na bolje. Njihova misija je “mobilizirati globalnu Katoličku Crkvu da transformira siromašne i njihove zajednice materijalno i duhovno za slavu Isusa Krista”.

Dobrotvorna organizacija je lokalnim crkvama osigurala više od četiri i pol milijarde dolara humanitarne pomoći, u rasponu od hrane, smještaja, pristupa čistoj vodi, mikrofinanciranja i obrazovanja.

Poslušajte intervju Radio Vatikana s voditeljima Cross Catholic Outreach Micheleom Sagarinom, predsjednikom; Jim Cavnar, bivši predsjednik i osnivač; i Fr. David Caron, OP, crkveni savjetnik.

Intervju Radio Vatikana s vodstvom Cross Catholic Outreach-a

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Što je papa Benedikt XVI. rekao o svetom Hilariju iz Poitiersa

Katoličke vijesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad na katoličku crkvu u Istanbulu

Katoličke vijesti

Crni Nazarećanin nastavlja gozbu u Manili privlačeći tisuće ljudi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti