Maturanti Dubrovnika slavili misu zahvalnicu na završetku srednjoškolskog obrazovanja – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Maturanti Dubrovnika slavili misu zahvalnicu na završetku srednjoškolskog obrazovanja – Dubrovačka biskupija

Zahvalno euharistijsko slavlje za dubrovačke maturante slavljeno je u srijedu 15. svibnja u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Misu je predvodio don Ivo Markić, predsjednik Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Propovjednik Markić poručio je okupljenima kako je utješno čuti da pred samu svoju muku Isus moli za sve nas. Zbog te sigurnosti koju nam Isus daje predajući nas u Očeve ruke, više nikada ne možemo reći da smo sami, ostavljeni ili odbačeni, kazao je i nastavio: „Što je to molio Isus svoga Oca za nas? Nisu to bile savršene ocjene, nije molio da upišemo najbolje i najprestižnije fakultete, nije molio da nađemo najbolji posao i najbolje plaće, najluksuzniji stanove. Nije čak molio ni da imamo zdravlje. On je molio da imamo njegovu puninu radosti. Molio je da svatko od nas može radosno ići kroz ovaj svijet.“

Potaknuo je okupljene maturante da se trude biti radosni i usprkos obvezama ili nekim nedaćama, da ne dopuste da im očekivanja, njihove vlastite želje ili nečije druge za njih, uguše radost. „Mi kršćani pozvani smo svijetliti u ovom svijetu, donositi radost, donositi život ovome svijetu, a ta odgovornost je na svakome od nas“, rekao je propovjednik Markić te istaknuo kako je u mladima posebno obilježje prisutnosti Gospodina upravo radost koja iz njih izlazi i da se trude zadržati je ostajući u bliskom odnosu s Bogom.

Zbor mladih sv. Mihajla animirao je euharistijsko slavlje, a dubrovački maturanti čitali su liturgijska čitanja i molitvu vjernika.

Na zajedničku molitvu za uspješnost na maturi te za zahvalu na proteklim godinama svog školovanja u crkvi dubrovačkog zaštitnika okupili su se maturanti, vjeroučitelji, profesori i ravnatelji iz dubrovačkih srednjih škola. Sudjelovale su: Pomorsko-tehnička škola, Ekonomska i trgovačka škola, Obrtnička i tehnička škola, Turistička i ugostiteljska škola, Gimnazija Dubrovnik, Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Medicinska škola, Privatna gimnazija i Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića.

Katehetski ured

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

NAJAVA Mise koje predslavi biskup u božićnom vremenu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Ministranti iz cijele biskupije sudjelovali na susretu u Stonu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 21. 6. ‘Nightfever’ u katedrali – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti