Manilski kardinal Tagle predstavljat će papu na američkom euharistijskom događaju
Svijet

Manilski kardinal Tagle predstavljat će papu na američkom euharistijskom događaju

Nacionalni euharistijski kongres otvorit će Godinu slanja misionara od 17. do 21. srpnja na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu.

Iako papa Franjo možda neće moći doći na Nacionalni euharistijski kongres 2024. u SAD-u, Vatikan je najavio svog predstavnika za događaj. Putovanje u Indianapolis od 17. – 21. srpnja bit će kardinal Luis Antonio Taglekoji će također slaviti završnu misu konferencije koja će se održati na stadionu Lucas Oil u Indiani.

Konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB) objavila je 18. svibnja, u kojem Nadbiskup Timothy Broglio, predsjednik USCCB-a, nazvao je imenovanje kardinala Taglea “darom Euharistijskom kongresu”.

Nadbiskup je dalje komentirao da će kardinalova “duboka strast prema apostolskom poslanju ukorijenjenom u euharistiji sigurno imati inspirativan utjecaj na sve koji sudjeluju na Kongresu.”

Nadbiskup Broglio također je primijetio koliko je prikladan izbor 66-godišnjeg kardinala Taglea, godine proveo je u SAD-u stekavši doktorat teologije na Američkom katoličkom sveučilištu (1991.).

Kardinal Tagle, bivši nadbiskup Manile, od 2019. služi u vatikanskoj kuriji.

Trenutno je proprefekt Odsjeka za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve Svete Stolice. Dikasterij za evangelizaciju.

Trenutak prekretnice

Nacionalni euharistijski kongresprvi u Sjedinjenim Američkim Državama nakon više od 50 godina, bit će vrhunac trogodišnjih napora USCCB-a da potakne nacionalni euharistijski preporod. Ovo slavlje euharistijskog otajstva u životu Crkve biskupi su nazvali “prekretnicom”. i onaj koji će teći u posljednju godinu Probuđenja, Godinu slanja misionara, koja će se održati 2025., Godinu jubileja.

“Kongres će dati javno svjedočanstvo o temeljnom identitetu Crkve ukorijenjenom u Euharistiji, i molimo se da potakne obnovljeni osjećaj poslanja dok živimo darove jedinstva i milosrđa”, objasnio je nadbiskup Broglio. “Neka to bude katalizator za kontinuirano produbljivanje naše vjere u Stvarnu Prisutnost.”

Nauči više o nacionalni euharistijski kongres ovdje.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Martinelli: eskalacija u Crvenom moru mogla bi utjecati na mir u Jemenu

Katoličke vijesti

Nigerija: Sestre milosrdnice služe žrtvama trgovine ljudima

Katoličke vijesti

Na Nacionalnom molitvenom doručku, Biden poziva Amerikance da ‘mole za mir’ usred sukoba

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti