Magistrirao vlč. Fabijan Štedul | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

Magistrirao vlč. Fabijan Štedul | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Fabijan Štedul uspješno je obranio svoj magistarski rad iz kanonskog prava na Sveučilištu „Sv. Križa“ u Rimu u četvrtak, 20. lipnja, izvijestili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Svoju radnju pod nazivom Status quaestionis della potestas iurisdictionis nel Magistero e nella dottrina: dal CIC ’17 a oggi (op. Status questionis vlasti upravljanja u crkvenom učiteljstvu i u nauku: od CIC ’17 do danas) izradio je pod vodstvom mentora Thierrya Sole te je ona ocijenjena najvećom ocjenom Summa cum laude (10). Istu je pred komisijom u sastavu: prof. dr. Jesus Miñambres, predsjednik, prof. dr. Pablo Gefaell, povjerenik i prof. dr. Stefan Mückl, tajnik komisije, uspješno obranio te je stekao licencijat iz kanonskog prava.

Vlč. Štedul rođen je 28. prosinca 1991. u Zagrebu. Za svećenika svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2019. Nakon što je po godinu dana bio župnik vikar u župi u Žepču i tajnik vrhbosanskog nadbiskupa u jesen 2021. započeo je svoj postdiplomski studij u Rimu na Sveučilištu Sv. Križa. (kta/vrhbosanska-nadbiskupija.org)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nuncij Lingua predslavio središnju misu svetkovine sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić u posjetu Austriji

Katoličke vijesti

Beograd: Duhovne vježbe za svećenike i redovnike

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti