Lokalni biskupi mole se za žrtve pucnjave u Kansas Cityju, ubijena majka katolkinja
Svijet

Lokalni biskupi mole se za žrtve pucnjave u Kansas Cityju, ubijena majka katolkinja

Dva lokalna biskupa pomolila su se za žrtve nakon pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula, a više od 20 ljudi ozlijeđeno na završetku pobjedničke parade Kansas City Chiefsa na Super Bowlu ispred Union Stationa na Čistu srijedu.

“Pomolimo se za žrtve današnje pucnjave nakon parade i skupa i njihove voljene”, rekao je biskup James Johnston iz Kansas City-St. Joseph, Missouri, napisao je u poruci podijeljenoj na Facebooku. “Ovog prvog dana korizme obraćamo se Bogu za milost i ozdravljenje našeg slomljenog svijeta.”

Nadbiskup Joseph Naumann iz Kansas Cityja, Kansas, pozvao je na jedinstvo u molitvi nakon pucnjave u izjavi u srijedu navečer.

“Dok nastavljamo s obradom detalja tragične pucnjave koja je završila ono što je bilo ujedinjujuće slavlje za naš grad, ostanimo sada ujedinjeni u molitvi za ozdravljenje, i fizičko i psihičko, za žrtve, njihove obitelji i sve koji su razumljivo potresen srceparajućim događajem u blizini postaje Union”, napisao je.

Lisa Lopez-Galvan, katolkinja, majka dvoje djece i disk džokej radijske postaje KKFI u Kansas Cityju, Missouri, ubijena je u pucnjavi.

“S iskrenom tugom i iznimno teškim i slomljenim srcem javljamo našoj zajednici da je KKFI DJ Lisa Lopez, voditeljica Taste of Tejano izgubila život danas u pucnjavi na skupu KC Chiefsa”, objavila je radio postaja na Facebook te srijede navečer. “Ovaj besmislen čin uzeo je prekrasnu osobu iz njezine obitelji i ove KC zajednice.”

Vatrogasna služba Kansas Cityja priopćila je da su još tri žrtve u kritičnom stanju i pet u teškom nakon incidenta. Šef policije Kansas Cityja Stacey Graves rekao je da su dvojica osumnjičenika privedena.

“Zadržavamo u molitvi sve one koji su pogođeni pucnjavom ovog poslijepodneva u blizini postaje Union”, biskupija Kansas City-St. – napisao je Josip u poruci na Facebooku. “Također se molimo u znak zahvalnosti za one koji su prvi reagirali na zbrinjavanje žrtava i vraćanje sigurnosti u to područje.”

Lopez-Galvan je bila aktivna župljanka u župi Presvetog srca Guadalupe u Kansas Cityju, Missouri, gdje je ostala u lijepom sjećanju među svojim kolegama župljanima.

Ramona Arroyo, ravnateljica vjerskog obrazovanja u župi, rekla je za OSV News da je cijela Lopez-Galvanova obitelj “posvećena crkvi”. Njezin brat, Beto Lopez Jr., glavni je izvršni direktor Guadalupe Centers, jedne od prvih državnih agencija za socijalnu pomoć latinoameričkoj zajednici.

Arroyo je rekao da je gubitak “poražavajući” za zajednicu. Bila je prekrasna osoba, rekao je Arroyo. Izrazila je sućut prema suprugu Lopez-Galvan, Michaelu, rekavši: “Užasna je stvar koja se dogodila dobroj obitelji.”

Kansas City Star je izvijestio da je Lopez-Galvan, koja je bila u srednjim 40-ima s dvoje odrasle djece, umrla u bolnici tijekom operacije nakon rane od vatrenog oružja u abdomenu.

Arroyo i Palacio rekli su da je Lopez-Galvan, poznata obožavateljica Chiefsa, bila na paradi sa svojom obitelji, uključujući sina i nećake i nećake, te su čuli da su i drugi članovi obitelji također bili ozlijeđeni.

Igrači Chiefsa i njihove obitelji navodno su na sigurnom, a mnogi su se u srijedu poslijepodne oglasili na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje molitve za žrtve i njihove obitelji, kao i zahvalnost onima koji su prvi reagirali.

Quaterback Chiefsa i MVP Super Bowla Patrick Mahomes objavio je na X da se “moli za Kansas City”.

Drue Tranquill, linijski igrač Chiefsa, također je objavio molbu, “molim vas, pridružite mi se u molitvi za sve žrtve u ovom gnusnom činu. Molite se da liječnici i hitne službe imaju mirne ruke i da svi dožive potpuno ozdravljenje.”

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo na blagdan Gospe Lurdske: Crkva je blizu svima koji su bolesni i nemoćni

Katoličke vijesti

SAD zahtijeva oslobađanje zatvorenog nikaragvanskog biskupa i drugih svećenika

Katoličke vijesti

Župnik Gaze presretan što se vraća u župu Svete Obitelji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti