Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: knjige za tinejdžere
Kršćanski život

Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: knjige za tinejdžere

Držite svoje tinejdžere duhovno i maštovito angažiranima ovog ljeta tako što ćete im predložiti da pročitaju jednu ili više ovih prekrasnih knjiga!

Ljeto je vrijeme kada se tinejdžeri opuštaju od stresa u školi. U isto vrijeme, važno je držati ih angažiranima – intelektualno, kreativno i duhovno. Naravno, knjige će povezivati ​​sa školskim zadaćama. Zato je jako važno da im predložimo knjige koje su zapravo zanimljive i zabavne za čitanje!

Sedam knjiga na ovom popisu uvelike ispunjava te kriterije. Ovdje ćete pronaći uzbudljive priče i privlačne likove, kao i fascinantne poglede na događaje i kulturu koji su oblikovali današnji svijet.

Napomena: mnoge od ovih knjiga mogu biti prezahtjevne — intelektualno i tematski — za mlađe čitatelje. No ne brinite! Naš popis ljetnih knjiga za djecu bit će objavljen uskoro! Također pogledajte našu beletristiku i publicistiku ljetne preporuke knjiga za odrasla osoba čitateljima. Neki od njih mogu se svidjeti i starijim tinejdžerima.

Aleteia 2024. Ljetni popis knjiga za tinejdžere - vodoravno

John Touhey | Aleteja

Ljetne preporuke knjiga za tinejdžere

1
NET

Ljudske avanturističke knjige, 2024.

Troje tinejdžera nađe se izgubljeno u šumi bez objašnjenja ili sredstava. Tajanstveni stranac nudi im pomoć, ali trebaju li prihvatiti? Sare Allegrini Net postavlja hitna pitanja s kojima će se svaki usamljeni ili otuđeni tinejdžer odmah povezati. Ne smeta što je priča puna neizvjesnosti koja grize nokte.

2
ubojstvo u dvorcu Penwood

Loyola Press, 2023.

Ubojstvo u Penwood Manoru peta je knjiga u nagrađivanoj seriji Harwoodovih misterija Antonyja Baronea Kolenca. Smješten u srednjovjekovnoj Engleskoj, započinjemo u benediktinskoj opatiji gdje dječak siroče bez sjećanja na svoju prošlost uzima ime Xan (skraćeno od Alexander). Xan i njegovi novi prijatelji kreću u otkrivanje njegovog identiteta – ali nailaze na druge zbunjujuće misterije i ozbiljne opasnosti kako se serija nastavlja. Čitatelji mogu početi s prvom knjigom, Sjena u tamiili uronite ravno u Dvorac Penwoodkoja je starija od ranijih knjiga u serijalu.

3
Lav za grobnicu

Neviđene knjige, 2024.

Romanopisac, suradnik Aleteije i mama koja se školuje kod kuće Sarah Robsdottir kaže o ovoj knjizi: “Moji tinejdžeri i ja smo stvarno uživali u posljednjem izdanju Corinne Turner Lav za grobnicu ove godine. Nagrađivani autor knjige Ja sam Margaret Serija ne razočara s ovom obrazovnom i zabavnom knjigom o modernom tinejdžeru na čiji je život snažno utjecao sveti Ignacije Antiohijski.”

4
TOLKIEN I VJERA

Voyage Comics, 2022.

Ako vaš tinejdžer voli Gospodar prstenova i Hobbitonda ćete sigurno htjeti dodati Tolkien i Faith na njihovu policu. Knjiga je zbirka zabavnih i pronicljivih eseja koji objašnjavaju katoličku viziju u srcu mitologije i pripovijedanja velikog pisca. Ako ste obožavatelj Tolkiena, vjerojatno ćete biti u iskušenju ukrasti knjigu od svog tinejdžera kako biste je i vi mogli pročitati — ili možete samo naručiti dva primjerka!

5
Sveta Ivana: Djevojka vojnik

Louis de Wohl bio je jedan od najpopularnijih katoličkih pisaca 20. stoljeća. Njegovi zadivljujući životopisi svetaca još uvijek se čitaju, vjerojatno zato što ih je učinio tako približnima, čak i kad su bili najherojskiji. Sveta Ivana: Djevojka vojnik, napisan za mlade, jedan je od de Wohlovih najboljih. Vaši tinejdžeri vjerojatno znaju osnovnu priču o mladoj ženi koja se uzdigla do zapovijedanja vojskom po Božjem nalogu, ali De Wohl pomaže čitateljima da uđu u njezin duh na način koji nikad nije propovjednički.

6
Katedrala

Harper Collins, 1971. i 1995.

Da, Katedrala Davida Macaulaya knjiga je za djecu, ali ostaje zadivljujuća za svaku dobnu skupinu — zapravo, što ste stariji, to ćete više željeti zaroniti dublje. Kako su ljudi srednjeg vijeka uspjeli zamisliti i izgraditi te goleme Božje hramove? Odgovor na to pitanje je ono što čini Katedrala, kovačnica i vodeni kotač savršena knjiga “pročitajte više o” na tu temu. Tinejdžeri koji vole znanost bit će posebno oduševljeni saznanjem o impresivnim tehničkim podvizima navodnog “mračnog doba”. Ispostavilo se da možda ipak nisu bili tako mračni.

Pojedinačne članke o ovim knjigama objavljivat ćemo tijekom ljeta. I ne zaboravite pogledati naše popise za odrasle i djecu (uskoro)!

Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: beletristika i publicistika za odrasle
Aleteia 2023 ljetni popis knjiga za tinejdžere

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Kršćani moraju oživjeti nadu u borbi protiv današnjih oblika ropstva

Katoličke vijesti

Kolumna iz Francuske: Što možemo učiniti za pridošlice s Tajlanda?

Katoličke vijesti

Vatikan imenovao petog filipinskog biskupa u SAD-u

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti