Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: beletristika i publicistika za odrasle
Kršćanski život

Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: beletristika i publicistika za odrasle

Naš ljetni popis knjiga se vratio! Vaši prijatelji u Aleteiji odabrali su desetak fantastičnih knjiga u kojima možete uživati ​​dok ste na plaži ili se opuštate u kući blizu klima uređaja.

Povratak na zahtjeve javnosti, Aletejina ljetni popis knjiga ponovno je pažljivo sastavljen kako bi vama, našim pronicljivim čitateljima, pružio mnoštvo nevjerojatnih štiva koja će obogatiti vaše umove i duše u nadolazećim mjesecima. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana objavit ćemo članke o svakoj od knjiga na našem popisu kako bismo poboljšali vaše iskustvo čitanja.

Napomena: mnoge knjige na našem popisu za odrasle bave se temama za odrasle i možda nisu prikladne za mlade čitatelje. Međutim, baš kao i prošle godine, imamo popise ljetnih knjiga za tinejdžere i djecus dolazi kasnije ovog tjedna!

Preporuke ljetne beletristike za odrasle 2024

Popis ljetnih knjiga Aleteia 2024.: beletristika za odrasle

John Touhey | Aleteja | Kolaž Fabiane Touhey

1
Proglasiti

William Morrow Meki uvez, 2013.

Proglasiti miješa nadnaravnu fantastiku sa špijunskim romanom kako bi postigao pulsni učinak. Ova duboko katolička knjiga osvojila je Svjetsku nagradu za fantastiku 2001. za najbolji roman. Pisac Tim Powers poznat je po stvaranju uzbudljivih priča koje također postavljaju egzistencijalna pitanja. “Ono što želite smatrati bijegom nije samo ono od čega bježite”, rekao je Powers, “nego od čega bježite?”

2
Okruniti se slobodom

Krizma Press, 2024.

Smješten u revolucionarnoj Francuskoj i kolonijalnoj Louisiani, Okruniti se slobodom prati hrabru mladu ženu koja je uhvaćena u epske događaje. Autorica Karen Ullo vješto isprepliće činjenice i fikciju kako bi stvorila dirljiv povijesni roman. Aleteja esejist Fr. Michael Rennier kaže da je knjiga “pomno istražena i ima mnogo toga za ponuditi ljubitelju povijesti, ali uspijeva ispričati vrlo stvarnu, vrlo ljudsku priču.”

3
Sva svjetlost koju ne možemo vidjeti

Scribner, 2017. Naš izbor dobro načitanih mama!

Životi slijepe pariške djevojke i mladog njemačkog vojnika neočekivano se spajaju tijekom Drugog svjetskog rata u romanu Anthonyja Doerra koji je dobio Pulitzerovu nagradu. Sva svjetlost koju ne možemo vidjeti predstavljen je u suradnji s Načitana mama u sklopu njihovog programa Summer Reads.

Vratite se u ponedjeljak, 3. lipnja, da biste saznali kako pristupiti romanu i da biste saznali više o posebnoj ponudi koju Načitana mama nudi Aleteja čitatelji!

4
Misterije Jona Motea

Slant Books 2016.-2022.

Jon Mote je “slučajni detektiv” koji pokušava riješiti zagonetne zločine, a ne može riješiti vlastitu životnu nesreću. Pomaže mu njegova sestra Judy koja je kognitivno oštećena i možda je također svetica. Počevši s Smrt dolazi za dekonstrukcionisteautor Daniel Taylor stvorio je seriju od četiri knjige koja će oduševiti obožavatelje misterija i ljubitelje književne fikcije.

5
Helena

Bay Back Books, izdanje 2012.

pomislila je Evelyn Waugh Helena njegova najbolja knjiga, iako je danas sramotno zanemarena. Pričajući priču o svetoj Heleni i njezinom otkriću pravog križa, veliki katolički romanopisac šaljivo se drži nekoliko činjenica i legendi koje su do nas došle o majci Konstantina Velikog. I, da, Waugh je bio u pravu – ovaj dragulj knjige doista je njegovo remek-djelo.

6
Gospodar svijeta

Voyage Comics, izdanje 2023.

Napisan 1907., znanstvenofantastični roman Roberta Hugha Bensona govori o karizmatičnom vođi koji gradi utopiju u kojoj su Bog i religija nevažni. Rezultat je “savršen” svijet u kojem nema nade, a eutanazija je postala sve češća. Zvuči poznato? Gospodar svijeta je obavezna lektira prema papi Benediktu XVI. i papi Franji, pa što čekate?

Ljetne preporuke za publicistiku za odrasle 2024

Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: publicistika za odrasle

John Touhey | Aleteja | Kolaž Fabiane Touhey

1
Veliki most

Simon & Schuster, 1983.

Kada se u ožujku srušio most Francis Scott Key u Baltimoreu, incident je pokazao koliko je krhka infrastruktura naše zemlje. Također nas je podsjetio koliko je komplicirano projektirati i izgraditi veliki most koji će izdržati test vremena. U Veliki most, prisjeća se David McCullough gradnje Brooklynskog mosta čija je gradnja trajala 14 godina, a prvi put je otvoren prije više od 140 godina. Priča nam govori o tome koliko je planiranja, muke i odricanja potrebno za izgradnju mostova koje uzimamo zdravo za gotovo sve dok ih više ne bude.

2
Mali brat

Arcade Publishing, 2021.

Statistike o broju izbjeglica u svijetu uvelike variraju — ali sigurno se broje u desecima milijuna. Kako se sukobi šire svijetom, taj broj će samo rasti. Međutim, iza te sumorne statistike stoje stvarna imena i lica. U Mali bratIbrahima Balde i Amets Arzallus Antia slikaju vrlo osoban, čak intiman, portret izbjegličke krize, pričajući priču o Ibrahiminom vlastitom mukotrpnom putu.

3
Život: Moja priča kroz povijest

HarperOne, 2024.

Najavljen kao neka vrsta autobiografije pape Franje, Život: Moja priča kroz povijest zapravo je više poput produženog intervjua sa Svetim Ocem. Papa govori o mnogim događajima, velikim i malim, koji su obilježili njegov život od djetinjstva do danas. Kathleen N. Hattrup, izvršna urednica Aletejina Englesko izdanje, kaže da, “Život čita se lako jer je jednostavno poput uživanja u pričama.”

4
Urarova kći

William Morrow, 2023.

Možda ste čuli za Corrie ten Boom, Nizozemku koja je uz pomoć svoje obitelji skrivala i spasila nebrojene Židove i izbjeglice od Gestapoa tijekom Drugog svjetskog rata. Nevjerojatno je da nikada nije objavljena velika biografija ove izvanredne ličnosti. Urarova kći: Istinita priča o heroini Drugog svjetskog rata Corrie ten Boom Larry Loftis ispravlja taj propust.

5
Lokalizam: vraćanje kući katoličkom socijalnom nauku

Sophia Institute Press, 2024.

Jednostavno rečeno, Lokalizam: povratak kući katoličkom socijalnom učenju je pokušaj da se distributistička načela GK Chesterstona ozbiljno shvate i ažuriraju za suvremeni svijet pod novim imenom — lokalizam. Nikad prije niste čuli za distribuciju ili lokalizam? Pitate se kako čovjek rođen prije 150 godina uopće može imati nešto za reći o životu u digitalnom dobu? Učinite sebi uslugu i uzmite ovu knjigu. Bilo da se slažete sa suradnicima ili ne, smatrat ćete da su njihovi argumenti poticajni i potiču na razmišljanje.

6
The Wrecking Crew

Grifon svetog Martina, 2013. (enciklopedijska natuknica).

Što ako postoji tajni rock bend pun nevjerojatno talentiranih glazbenika koji su stvarali glazbu za neke od najvećih hitova 60-ih? A što ako se ti otpadnici pokažu kao “tajno oružje” koje je grupe kao što su The Monkees i The Beach Boys lansiralo u superzvijezdu? Pa, takav bend je postojao. Zvao se “The Wrecking Crew”, a session glazbenici koji su nastupali u bendu pomogli su u stvaranju klasičnih pjesama kao što su “California Dreamin’” i “Bridge Over Troubled Waters”. U The Wrecking Crew: Insajderska priča o najbolje čuvanoj tajni rock and rollapisac Kent Hartman konačno otkriva tajnu na vrlo zabavan način.

Ikona popisa ljetnih knjiga

Shutterstock | Izmijenila Aleteia

Potražite gornju ikonu kako biste pronašli sve naše članke o knjigama itd. budući da se objavljuju tijekom sljedećih tjedana. Uživajte u ljetu i ugodnom čitanju!

FF571114-7B96-4ACB-97F6-DE2B0ADF4C49.jpg
Aleteijino veliko zimsko štivo 2024

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Lijenost je simptom ‘acedije’, opasnog poroka, kaže papa

Katoličke vijesti

Sinodalnost – napredak i razvoj stare novine, okviri i granice » Tekstovi

Katoličke vijesti

Adventske i božićne pjesme » Tekstovi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti