Kursiljo tečaj za krizmanike u Kravarskom – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Kursiljo tečaj za krizmanike u Kravarskom – Sisačka biskupija

Mali tečaj radosnog kršćanstva – Kursiljo za krizmanike župe Kravarsko održan je od 22. do 24. ožujka 2024. Voditeljica tečaja uz župnika vlč. Hrvoja Zovka bila je Suzana Percela u zajedništvu s petero mladih gostujućih animatora iz različitih dijelova Hrvatske te petero domaćih župnih animatora.

Prvog dana tečaja krizmanici su kroz kateheze i svjedočanstva razmatrali teme „Tko sam ja“ i „Traganje za vrijednošću“ kako bi bili dovedeni do spoznaje da je svaki čovjek od Boga željen i s razlogom stvoren. Nakon svake teme slijedio je rad u sedam manjih grupa vođenih od strane pojedinih animatora gdje su mladi i sami imali priliku nastaviti i produbiti sadržaj. Program je završio euharstijskim klanjanjem.

Drugi dan tečaja promišljano je o temama „Milost“, „Kršćanski život je drugačiji“, „Produbljivanje“ i „Kralježnica“ u kojima su animatori i župnik posvjedočili kako život s Kristom donosi novost, avanturu i puninu. Tečaj se uz igru i zajednički ručak, ples i pjesmu nastavio temama o „Predbračnoj čistoći“ i „Sakramentima“. U kasnijim poslijepodnevnim satima uslijedila je sveta ispovijed nakon čega je proslavljena sveta misa u kojoj je vlč. Zovko istaknuo jedinstvenost Božje ljubavi koja nikada nije parcijalna i prigodna, već trajna i cjelovita.

Treći dan tečaja, nakon zajedničke jutarnje molitve, teme o apostolatu i zajedničkog osvrta na tečaj, uslijedilo je euharistijsko slavlje. U homiliji vlč. Zovko progovorio je, na temelju dva evanđeoska izvještaja koja su bila navještena, o dvije mogućnosti koje stoje ispred svakog čovjeka: „Pri ulasku u Jeruzalem svjetina je klicala Isusu. Nekoliko dana kasnije taj isti narod govori „Raspni ga“. Čovjek je sposoban i za jedno i za drugo, to je naša realnost. Nastojmo i mi, poput palminih i maslinovih grana te haljina koje su stavljali pred Isusa, čitav svoj život prostrti pred njega kako bismo po poslušnosti iskusili utjehu i blagoslov Kralja koji želi pohoditi i tvoje i moje srce“.

Tečaj je zaključen susretom krizmanika i roditelja na kojemu je nekoliko krizmanika i animatora predstavilo svim roditeljima ono što su činili kroz protekla tri dana. Krizmanici su svojim roditeljima uručili pisma zahvale nakon čega je uz zajedničku pjesmu zaključen tečaj.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup uručio mladomisnicima prve dekrete – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Božić u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti