Osma godišnjica otvaranja kauze za proglašenje blaženim i svetim brata Bonifacija Ivana Pavletića – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Osma godišnjica otvaranja kauze za proglašenje blaženim i svetim brata Bonifacija Ivana Pavletića – Sisačka biskupija

U Rimu, 13. svibnja 2016., svečano je otvoren proces za proglašenje blaženim i svetim  brata Ivana Bonifacija Pavletića, rodom iz Zbjegovače, današnja župa Ilova. Sjećanje na taj događaj župa Kutina, kojoj je tada pripadao, cijeli dekanat i šire, svake godine obnavlja i jača svijest svečanim euharistijskim slavljem na blagdan Gospe Fatimske. Tom prigodom svečano misno slavlje, u ponedjeljak 13. svibnja o.g. u župnoj crkvi BDM Snježne predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom Vladimirom Hrenom, p. Marianom Passerinijem i svećenicima Kutinskog dekanata.

U homiliji, biskup Košić podsjetio je na znakovitost datuma 13. svibnja u tri navedene godine i događaja. Godine, 1917. za vrijeme Prvog svjetskog rata u Fatimi, Gospa je prenijela poziv na molitvu za mir, činjenje pokore i obraćenje, 1981. zbio se atentat na papu Ivana Pavla II. koji je upravo Gospi zahvalio preživljavanje atentata i u krunu kipa Gospe fatimske položio je jedan metak koji ga je pogodio, a 2016. Bonifacije se službeno zaputio k beatifikaciji po priznanju radikalnog življenja redovničkog života kao istinski sin Marijin koji je posebno služio bolesnima i najpotrebnijima.

Nakon Euharistijskog slavlja, u ovom duhu nastavljeno je slavlje u POU Kutina, gdje je u kino dvorani izveden humanitarni koncert za potrebe procesa za proglašenje blaženim i potrebe Zaklade Ivanova Kuća, koja pruža ruku pomoćnicu najpotrebnijima. Koncert su ostvarili zborovi različitih profila i pojedinci, kojima su korisnici od srca zahvalni, a završio je pjevanjem Himna bratu Bonifaciju.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Košić na 46. Europskom Taizé susretu mladih u Ljubljani – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Održano peto zasjedanje Sinode – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

6. Mladifest Hrvatska u Sisku od 28. do 30. lipnja – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti