Krv svetog Januarija ponovno se čudesno rastopila u Napulju
Europa

Krv svetog Januarija ponovno se čudesno rastopila u Napulju

Djelatnici ACI Prensa, 18. prosinca 2023. / 18:40

Napuljska nadbiskupija, Italija, objavila je da se čudo ukapljivanja krvi svetog Januarija ponovilo u subotu na kraju mise kojom mu se odaje počast kao svecu zaštitniku grada.

Talijanska nadbiskupija izvijestila je na Facebooku da je 16. prosinca u 10:35 “objavljeno ukapljenje krvi svetog Januarija” na kraju euharistije slavljene u Kraljevskoj kapeli Riznice sv. u napuljskoj katedrali.

Misno slavlje predslavio je monsinjor Vincenzo De Gregorio, “u povodu blagdana zaštitnice sv. Januara, koji je tradicionalno popraćen nadom u čudesno ukapljivanje krvi sveca zaštitnika”, objavila je nadbiskupija na svom web stranica.

Čudo ukapljivanja tradicionalno se javlja tri puta godišnje: u spomen na prijenos njegovih posmrtnih ostataka u Napulj (subota prije prve nedjelje u svibnju), na njegov liturgijski blagdan (19. rujna) i na obljetnicu erupcije obližnjeg Vezuva 1631. zazvan je njegov zagovor i grad je pošteđen posljedica erupcije (16. prosinca).

Međutim, 23. studenoga čudo se također navodno dogodilo neočekivano nakon što je ekumenski patrijarh Bartolomej I. držao relikviju u posjetu napuljskoj katedrali. Generalni vikar pravoslavnih biskupija u Italiji, otac Vissarion Vakaros, potvrdio je događaj u e-poruci National Catholic Register-u, CNA-inom sestrinskom partneru za vijesti.

“Možemo kao očevi svjedoci uvjeriti u čudo koje ste spomenuli”, rekao je Vakaros odgovarajući na pitanje o pojavi čuda. “Zaista kada je naš patrijarh uzeo u ruke relikviju krvi našega oca Januarija [it] smjesta je ukapljena.”

Ova priča je prvi put objavljenod strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Eduardo Berdejo

Eduardo Berdejo je diplomirao novinarstvo na Universidad Nacional Mayor de San Marcos (Peru). Član je tima ACI Prensa od 2001. Pratio je posjete pape Franje Kubi, Meksiku, Kolumbiji i Peruu. Također je diplomirao komparativnu književnost na Sveučilištu Piura (Peru) i završio je Sveobuhvatni tečaj korekcije stila na Izdavačkoj školi Lima (Peru).

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Tisuće mladih okupilo se u Rimu kako bi dublje proniknuli u značenje Velikog tjedna

Katoličke vijesti

Pronađite sve najnovije vijesti o Španjolskoj | euronews

Katoličke vijesti

Katolička hodočašća u Sjedinjenim Državama: nova renesansa?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti