Korizmena duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich
Biskupska konferencija

Korizmena duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu u periodu od 15. do 18 veljače održana je korizmena duhovna obnova. Korizma je povlašteno vrijeme susreta sa Gospodinom, i vrijeme kada naš život treba “reducirati”, to znači “ukloniti ono suvišno”, a grijeh je uvijek ono suvišno jer kvari sliku nas kao djece Božje. Duhovnu obnovu je predvodio fra Ivan Slišković, a uz njega je bio u pratnji veliki zbor Krista Kralja iz Čitluka pod vodstvom sestre Slavice Kožul.

Fra Ivan je progovorio o važnim temama kao što su potreba oproštenja, ne samo prema drugima već i samima sebi. Govorio je i o važnosti posta, ali i snazi euharistije. Posebno je i naglasio važnost Kristova umiranja za svakoga čovjeka i potrebu da svatko od nas može slobodno doći pred Isusa, jer Isuovo umirenje otvara vrata svakom čovjeku.

Zbor je svojim pjevanjem uzveličao samu liturgiju, a ono što je posebno bilo jest Korizmeni koncert uz prigodne meditacije koji je mnoge vjernike dirnuo u srce. Sam izbor šest predivnih korizmenih skladbi bio je poseban, a zbor je pokazao svoju predanost i marljivost u pripremi za samu duhovnu obnovu. Posebno je bilo dirljivo čuti izvedbu Očenaša koju je skladao već sada pokojni Đelo Jusić.

Zbor je ujedno i napravio jednu vrstu hodočašća, jer su obišli Padovu te na samu čistu srijedu u bazilici svetoga Ante imali svetu misu i pepeljanje. A na putu prema Švicarskoj i kroz samu Švicarsku vidjeli su i ostala mjesta, kao i veliko svetište u Einsiedlenu. Članovi zbora bili su smješteni po obiteljima, a jedna broj u našoj misiji. To je iskustvo bilo posebno za sve njih, jer su nastala mnoga prijateljstva. Za sve njih je ovaj susret bio pun milosti. Zahvalali su svima koji su sudjelovali u ovome projektu, napose sestri Slavici Kožul i svim članovima zbora, ali i obiteljima koje su otvorile vrata svoga doma, ali i srca. (kta/i.s.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Tadeusz Wojda novi predsjednik Poljske biskupske konferencije

Katoličke vijesti

Kao jedan od plodova Dokumenta o ljudskom bratstvu u Kairu otvoreno prihvatilište „Oaza milosrđa“

Katoličke vijesti

Jedan od najstarijih biblijskih rukopisa bit će ponuđen na dražbi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti