Korizma 2024.: katolički resursi koji će vam pomoći rasti u vjeri
Svijet

Korizma 2024.: katolički resursi koji će vam pomoći rasti u vjeri

Osoblje CNA, 8. veljače 2024. / 06:00 ujutro

Korizma je vrijeme kada su katolici diljem svijeta pozvani na molitvu, post i davanje milostinje dok se Crkva priprema ponovno ući u Kristovu muku, smrt i uskrsnuće. To je vrijeme kada se vjernici često odriču stvari poput slastica, brze hrane ili društvenih medija kako bi se prisjetili Isusovih 40 dana u pustinji.

Mnogi ljudi to također biraju dodati nešto za njihovu duhovnu praksu da im pomogne rasti u vjeri. Imajući to na umu, evo popisa katoličkih izvora koji vam mogu pomoći da produbite svoj odnos s Gospodinom u ovo korizmeno vrijeme.

‘Korizmeni pratitelj’ s ocem Markom Toupsom iz Uzašašća

Ove godine hodajte s Isusom u Jeruzalem koristeći Uzašašća “Korizmeni pratitelj”. Otac Mark Toups vodit će vas da razmišljate o Isusovoj muci i smrti dok će vas nadahnjivati ​​da slavite njegovo uskrsnuće i donijeti vam dublji mir i iscjeljenje. Korizmeni dnevnik uključuje dnevna razmatranja, molitve i umjetnine. Osim toga, bit će tjedni video zapisi svake korizmene nedjelje, kao i Pepelnice, Velikog tjedna i Uskrsa.

Uzašašća
Uzašašća “Hod s Isusom u Jeruzalem” korizmeni pratilac. Zasluge: Uzašašće

‘Razmatranja korizmenog evanđelja’ iz Riječi u vatri

Riječ na vatru nudi korizmenu pobožnost koja sadrži cjelovito čitanje evanđelja za svaki dan korizme, dnevno razmatranje biskupa Roberta Barrona, prostor za bilježenje i odgovaranje na pitanja za razmatranje te postaje križnog puta. “Korizmena evanđeoska razmatranja” devocija je besplatna; morate pokriti samo cijenu dostave.

‘Spašena’ korizmena pobožnost od Blažena li ona

Blagoslovljena je Ona. Korizmena je pobožnost za cijelu obitelj. “Spašeni: Korizma s Jaganjcem Božjim” potiče vjernike da svoje oči usmjere prema Jaganjcu Božjem umjesto da se usredotoče na naše grijehe, naše žrtve i naše odluke. “Spašeni” stavlja naš fokus na ono što korizma doista jest – Kristovom smo smrću uvedeni u novi život. Pobožnost dolazi u verziji za žene, muškarce i djecu te koristi naraciju, pripovijedanje, Sveto pismo, svetu umjetnost i maštovitu molitvu kako bi vas provela kroz korizmu.

Korizmeno proučavanje knjige ‘Vrijeme obnove’ s Zajedno

“Vrijeme obnove: dnevna razmatranja za korizmeno vrijeme” Majke Marije Franje, PCC, prekrasna je pobožnost koja uključuje dnevna misna čitanja i razmatranje. Pridružite se domaćinima Podcast Abiding Together dok slušatelje vode kroz ovu korizmenu pobožnost. Svaki tjedan korizme objavljivat će pitanja za raspravu i dnevnik zajedno s epizodom podcasta.

The
Korizmena pobožnost “Oasis” sa katoličke Zapadne obale. Zapadna obala katolik

‘Oasis’ korizmena pobožnost s katoličke Zapadne obale

Ova vas dnevna korizmena pobožnost vodi kroz 40 dana korizme dok tražite jedinu oazu koja može utažiti vašu žeđ — Isusa Krista. “Oaza” uključuje dnevne molitvene poticaje, jedinstvena razmišljanja i tjedne postove s nadom da će vam pomoći ojačati svoju vjeru i vaš odnos s Isusom.

Izazov “He Leadeth Me” Hallow Pray40. Sveta

‘He Leadeth Me’ Hallow Pray40 izazov

Pridružite se katoličkim glumcima Marku Wahlbergu i Jonathanu Roumieju; sestra Miriam James Heidland, SOLT; sestra Mary Bernice; i otac Mike Schmitz u Hallow’s Lent Pray40 Challenge. Ove korizme, Hallow će slušatelje upoznati s pjesmom “He Leadeth Me” oca Waltera J. Ciszeka, isusovačkog svećenika i misionara koji je bio zatvoren 20 godina u Sovjetskom Savezu u nekim od najgorih zamislivih uvjeta. Zajedno s Ciszekovom snažnom pričom o predanju i drugim inspirativnim svjedočanstvima, slušatelji će doživjeti transformativno korizmeno vrijeme usmjereno na predaju vlastitog života Bogu.

Korizmeno odmaralište Pray More

The Molite više korizmene duhovne vježbe je online, samostalni odmor koji uključuje četiri katolička govornika koji raspravljaju o temama kao što su slušanje Božjeg glasa u molitvi, molitva sa Svetim pismom, post, Božje božansko milosrđe, razmišljanje o patnji i još nekoliko. Postoji 16 prezentacija s prijepisom, vodičem za učenje i audio i video zapisima koji se mogu preuzeti. Cilj internetskih vježbi je pomoći vam da imate transformativnu korizmu, da postanete posvećeniji svom molitvenom životu, produbite svoju vjeru te usporite i razmislite o svom hodu s Isusom. Ne postoji obavezna naknada, iako sudionici mogu odlučiti dati malu donaciju koja pomaže nadoknaditi troškove povlačenja.

Zasluge: Aquarius Studio/Shutterstock
Zasluge: Aquarius Studio/Shutterstock

Korizmeni izvori za djecu

I Ascension i Hallow imaju sjajne mogućnosti za djecu koja žele rasti u svojoj vjeri ove korizme.

Uzašašće ima Korizmeni pratilac djece od 7 do 12 godina koji prati gore spomenutu verziju za odrasle. Uključuje pitanja za poticanje razgovora o vjeri kao obitelji, pjesme u tjednu za slušanje, molitve i druge aktivnosti koje djeca mogu raditi svaki tjedan, poput pisanja poruke Isusu.

Djeca također mogu sudjelovati u Hallow’s Sveci i Duh izazov. Svaki tjedan izazova usredotočit će se na jedan od sedam darova Duha Svetoga i sadržavat će mini-epizodu “Saints Alive” o priči sveca koji je proživio dar u svojim životima. Neki od prikazanih svetaca uključuju sv. Thomasa Morea, sv. Ivana Pavla II., sv. Bakhitu, sv. Valentina i druge. Također će uključivati ​​svakodnevne sesije razmišljanja koje traju kraće od 10 minuta, a Hallow će dijeliti nove stranice za bojanje “Saints Alive”.

(Priča se nastavlja u nastavku)

Pretplatite se na naš dnevni bilten

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Senegal: Osnovano Međureligijsko vijeće za mir – Vatican News

Katoličke vijesti

Danas je blagdan sv. Julian i Basilissa, supružnici blagoslovljeni ljubavlju i čistoćom

Katoličke vijesti

Biskupi EU: Proširenje EU predstavlja priliku i izazove – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti