Kolumbovi vitezovi pozivaju katolike na sudjelovanje u Devetnici za mir u Ukrajini – Vatican News
Svijet

Kolumbovi vitezovi pozivaju katolike na sudjelovanje u Devetnici za mir u Ukrajini – Vatican News

Kolumbovi vitezovi potiču sve katolike da zajedno mole za mir i ozdravljenje u Ukrajini. Devetnica počinje 15. veljače i trajat će devet dana do 24. veljače, 2. obljetnice ruske invazije na Ukrajinu.

Od Fr. Pawel Rytel-Andrianik i Dorota Boratyn

“Na ovaj način želimo potaknuti katolike diljem svijeta, ljude dobre volje, da imaju na umu nevolju Ukrajine”, kaže Szymon Czyszek, direktor Vitezova Kolumbova za međunarodni razvoj u Europi i koordinator humanitarne pomoći u Ukrajini.

Kolumbovi vitezovi potiču molitvu Devetnice pojedinačno iu zajednici organizirajući molitve u župama zajedno s drugim skupinama i članovima lokalne zajednice. Namjere Devetnice svaki dan se usredotočuju na drugu skupinu pogođenu ratom. “To je molitva za udovice, siročad, roditelje koji su izgubili djecu u ratu, veterane, zarobljenike, ali i mlade iz Ukrajine koji se, suočeni s ratom, pitaju za budućnost svoje zemlje i svoje živote”, Szymon ističe Czyszek.

Kako dodaje, rat nije gotov; ljudi i dalje umiru i još uvijek pate. “Kao Kolumbovi vitezovi, želimo dati glas Ukrajincima koji, unatoč svojoj patnji i iskustvu zla, svjedoče o činjenici da zlo nema posljednju riječ”, kaže Czyszek.

Kolumbovi vitezovi u Ukrajini

Kolumbovi vitezovi u Ukrajini

Ova Devetnica je pripremljena da se moli bez obzira na datum, čak i nakon druge godišnjice. Na taj način Vitezovi žele poticati kontinuiranu molitvu za unesrećene. Tekst Devetnice nalazi se na web stranici Knights of Columbus (https://www.kofc.org/en/resources/novenas/novena-ukraine.pdf)

Kolumbovi vitezovi već su pomogli više od 1,6 milijuna ljudi. U Ukrajini i Poljskoj oko 10.000 Vitezova podijelilo je oko 3,5 milijuna kilograma hrane prognanicima, izbjeglicama i ostalima pogođenima ratom. U Ukrajinu su poslali 250 tisuća humanitarnih paketa i 4 tisuće jakni za ukrajinsku djecu. Također je donirao 60.000 krunica i stotine invalidskih kolica, generatore struje i druge potrepštine.

U intervjuu za Radio Vatican-Vatican News, vrhovni vitez Kolumba Patrick Kelly potvrdio je da će vitezovi nastaviti pomagati udovicama, siročadi i stanovništvu u Ukrajini jer “to spada u misiju vitezova”, koji su pozvani na postojanje. za pomoć obiteljima u potrebi.

Kolumbovi vitezovi u Ukrajini

Kolumbovi vitezovi u Ukrajini

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vijesti s Orijenta – 31. svibnja 2024. – Vatikanske vijesti

Katoličke vijesti

Napustila je divlji način života, ali je zahvaljujući Djevici Mariji našla pravu sreću u Bogu

Katoličke vijesti

Uoči Velikog petka, župa u Chicagu otkriva Kristov kip koji oplakuje žrtve vatrenog oružja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti