Kolumbijski biskup upozorava da je propadanje društva ukorijenjeno u slabljenju obitelji
Europa

Kolumbijski biskup upozorava da je propadanje društva ukorijenjeno u slabljenju obitelji

Osoblje ACI Prensa, 16. lipnja 2024. / 09:30

Pogoršanje koje se doživljava u društvu posljedica je ideologija koje slabe obitelj, instituciju kojoj je Bog povjerio zaštitu života, kaže biskup Cúcute u Kolumbiji, José Libardo Garcés.

U najnovijem uvodniku biskupijskih novina La Verdad (Istina), prelat je pozvao kršćane na razmišljanje o obitelji i životu “kako bi postali svjesni Božjeg poziva svakom domu da brani, štiti i čuva ljudski život kao bitan temelj za formiranje osobe i društva na krepostima Evanđelja koje ujedno ima svoj temelj u sakramentu ženidbe.”

“Svjedoci smo kako društvo propada u mnogim aspektima”, istaknuo je, “a to ima svoje korijene u propadanju obiteljskog života, što proizlazi iz različitih ideologija i načina poimanja braka i obitelji koja je Bogu okrenula leđa. .”

Biskup Cúcute, biskupije koja graniči s Venezuelom, primijetio je da je stalni Božji poziv “graditi obiteljski život na čvrstoj stijeni Isusa Krista” i primiti od njega snagu da se suoči s izazovima i zadaćama misije primljene od Boga da zaštiti ljudski život u svim njegovim fazama.

Libardo je rekao da je obrana života od strane Katoličke crkve “u suprotnosti s ideologijama koje pobačaj, eutanaziju i druge napade na život i dostojanstvo ljudske osobe predstavljaju kao normu ponašanja”.

“Suočeni s ovim, moramo ojačati obitelj koja štiti život kao besplatni dar od Boga”, rekao je.

„Kršćanska obitelj postaje čvrsta stijena na kojoj se gradi društvo“, objasnio je prelat, „jer u njoj učimo zdrav odnos između oca, majke, supružnika, djece i braće i sestara, kako bismo izašli u društvo kako bismo stvorili zdrave međuljudske odnose. ” na temelju evanđeoskih vrijednosti.

Vezano uz bol i tjeskobu koja se može doživjeti u domu, biskup je pojasnio da je „križ dio ljudskog života, ali i obiteljskog života“, zbog čega je pozvao vjernike da uče od Djevice Marije, „da budu uz nju. križa Gospodnjeg, ponekad u boli, ali stoji ondje i s nadom u Isusa, koji ne razočara.”

Biskup je to istaknuo u svojoj apostolskoj pobudnici Amoris Laetitiapapa Franjo uči da se može izbjeći raskid kada obitelji slijede Isusa.

„Postupno, uz milost Duha Svetoga, [the spouses] rasti u svetosti bračnim životom, također i sudjelovanjem u otajstvu Kristova križa, koji pretvara poteškoće i patnje u žrtvu ljubavi”, stoji u papinoj pobudnici.

Libardo je rekao da je „ovo učenje pape Franje vrlo utješno, jer mnogi brakovi i obitelji prekidaju svoje veze pri prvoj poteškoći ili krizi koju dožive, zaboravljajući da je Božja milost primljena u sakramentu braka i obnavljana iz dana u dan u Euharistije, mogu do kraja ustrajati u poslanju koje su primili.”

Prelat je istaknuo one kršćanske bračne parove koji su ustrajali u svojoj vjernoj ljubavi, “sa sigurnošću da je Gospodin uvijek prisutan svaki dan do kraja njihova života”.

Biskup je pozvao obitelji “da svaki dan nađu nekoliko minuta za zajedničko druženje pred Gospodinom” te da “osobni i obiteljski život stave pod zaštitu i okrilje Blažene Djevice Marije i slavnog patrijarha sv. Josipa, kako bi zajedno na kod kuće mogu dati ispovijed vjere objavljujući: ‘Ti si Krist’.”

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Eduardo Berdejo

Eduardo Berdejo je diplomirao novinarstvo na Universidad Nacional Mayor de San Marcos (Peru). Član je tima ACI Prensa od 2001. Pratio je posjete pape Franje Kubi, Meksiku, Kolumbiji i Peruu. Također je diplomirao komparativnu književnost na Sveučilištu Piura (Peru) i završio je Sveobuhvatni tečaj korekcije stila na Izdavačkoj školi Lima (Peru).

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Spouse’s OnlyFans račun uzima u obzir slučaj poništenja braka

Katoličke vijesti

Latinska patrijaršija osuđuje prijavljeni napad izraelskih snaga na katoličku školu u Gazi

Katoličke vijesti

Britanski lordovi, slavne osobe pozivaju Vatikan da sačuva ‘blago’ latinske mise

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti