Klanjanje pred Presvetim uoči svećeničkog ređenja – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Klanjanje pred Presvetim uoči svećeničkog ređenja – Dubrovačka biskupija

Euharistijsko klanjanje uoči svećeničkog ređenja đakona Dubrovačke biskupije don Ivana Galjufa i don Petra Markića održano je u subotu 8. lipnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

Na početku klanjanja generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan uputio je molitvu za ovogodišnje ređenike.  Molio je da im Gospodin udijeli Duha Svetoga koji će ih jačati, krijepiti, snage im udijeliti. Oni se danas raduju Božjoj pomoći bez koje ne mogu ništa, kazao je i dodao: “U tvojoj je ruci, Gospodine, život ovih mladića koje ćeš sutra pridružiti ministerijalnom svećeništvu tvoga ljubljenoga Sina. Pomozi im da iz njegovog probodenog boka crpe snagu za svoje poslanje i svećenički život.“

Đakon Markić je zahvalio Bogu što ga čuva i blagoslivlja cijeli njegov život. Zahvalio je na svojoj obitelji od koje je naučio voljeti, zahvalio je na prijateljima koji su ga pratili kroz život. Također je zahvalio na svim izazovima kroz život jer su ga učinili jačim i boljim čovjekom. Zahvalio se svim ljudima koji su sudjelovali u njegovoj formaciji prema svećeništvu. Rekao je da bez Boga ne može ništa i izrazio molitvu da što god bude činio da to čini iz ljubavi prema Kristu.

Đakon Galjuf je zahvalio Gospodinu što je bio snaga u njegovoj slabosti, što ga je nadahnuo i potaknuo da bude hrabar kao i na spoznaji da bez Gospodina ne može ništa. Progovorio je o svojem radu, molitvama i vapajima koji su ga doveli do ovog trenutka i izrazio zahvalnost na milosti koju mu je Gospodin udijelio. Zahvalio je svima koji su došli  i odvojili svoje vrijeme po vrućini da bi sudjelovali na klanjanju. Pozvao je sve prisutne da se mole za njih jer su im potrebe njihove molitve. „Nisam došao služiti sebi nego drugima, bratu i sestri u potrebi“, zaključio je.

Euharistijsko klanjanje pjesmom je pratio katedralni zbor mladih.

Jelica Gjenero

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Duhovna obnova za svećenike i redovnike: „O molitvi u Godini molitve“ – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA Liturgijska slavlja koja predvodi biskup u Velikom tjednu i na Uskrs – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Sudionici mirovne konferencije zaklade “Pro Oriente” na izletu u Dubrovniku – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti