Kenija: Komunikacijska mreža osnažuje sestre, promiče evangelizaciju – Vatican News
Svijet

Kenija: Komunikacijska mreža osnažuje sestre, promiče evangelizaciju – Vatican News

Katoličke sestre u Keniji pokreću Komunikacijsku mrežu za katoličke sestre (CNCS). Ravnateljica, s. Michelle Njeri OSF, otkriva: “Naša je vizija biti dinamična mreža osnaženih katoličkih sestara, koje evangeliziraju kroz priče o društvenoj preobrazbi.”

S. Christine Masivo Cps

U revolucionarnoj inicijativi, katoličke sestre u Keniji, pod okriljem Udruge sestrinstava Kenije (AOSK), službeno su pokrenule Komunikacijsku mrežu za katoličke sestre (CNCS). Ova nova mreža ima za cilj poboljšati evangelizaciju kroz modernu društvenu komunikaciju, odražavajući predanost sestara korištenju medija za društvenu transformaciju. Događaj pokretanja u petak, 14. lipnja, uslijedio je nakon dvodnevne pripremne radionice u Nairobiju, gdje je 13 profesionalnih sestarskih komunikatora obučeno u komunikaciji, usklađujući se s ciljevima CNCS-a među kojima je opremanje sestara vještinama potrebnim za napredak u digitalnom dobu .

Obuka o sigurnosti društvenih medija i umjetnoj inteligenciji

Pripremna radionica uključivala je sveobuhvatne sesije o sigurnosti društvenih medija, zaštiti i internetskom zlostavljanju, koje je vodio poznati stručnjak g. Kennedy Kachwanya. Naglasio je neizbježnost susreta s internetskim zlostavljanjem na društvenim platformama i savjetovao sestrama da odgovore s milošću i evangelizacijskim duhom. „Moramo iskoristiti izazove s kojima se suočavamo u društvenom prostoru kako bismo evangelizirali i pomogli transformirati ljude“, primijetio je, ističući misiju sestara da promiču razumijevanje i suosjećanje kroz svoje online interakcije.

Značajan fokus radionice bio je trening o umjetnoj inteligenciji (AI), koji je vodio fra. Elias Mokua SJ. Istaknuo je transformativni potencijal umjetne inteligencije u komunikaciji, rekavši da nam “AI daje više vremena za kreativnost. Moramo je iskoristiti kako bismo ponovno stvorili svoj način razmišljanja i krenuli naprijed.” Ova sesija imala je za cilj osnažiti sestre znanjem o korištenju umjetne inteligencije za učinkovitiju evangelizaciju i pripovijedanje.

Sesija o sigurnosti društvenih medija, zaštiti i cyberbullyingu, koju je vodio g. Kennedy Kachwanya.

Sesija o sigurnosti društvenih medija, zaštiti i cyberbullyingu, koju je vodio g. Kennedy Kachwanya.

Priče koje treba ispričati

Promociji su bili prisutni predstavnici Zaklade Conrad N. Hilton, s. Jane Wakahiu, LSOSF, pomoćna potpredsjednica programskih operacija i voditeljica Inicijative katoličkih sestara, Angelique Mutombo, viša službenica za programe, Inicijativa katoličkih sestara Afrika i s. Agnes Njeri Voditelj programa za inicijativu katoličkih sestara, Afrika. Također, s. Josephine Kangogo, DSH, predsjednica Udruge sestrinstava Kenije (AOSK) i predsjednica odbora CNCS-a, gđa. Christine Nguku iz Vijeća za medije Kenije i raznih katoličkih medijskih kuća.

Osvrćući se na put od početka mreže do njezina pokretanja, s. Jane Wakahiu podijelila je svoje uzbuđenje i zahvalnost. “Ova mreža je nekoć bila san, ali kroz zajednički trud i veliko razmišljanje, postala je stvarnost. Sestre imaju priče o nadi, ljubavi i hrabrosti koje treba ispričati s nježnošću i brigom”, rekla je. Potaknula je sestre da koriste mrežu kako bi podijelile svoje priče kroz leću Isusa i njihove misije iscjeljenja.

Komunikacijska mreža za članice Odbora katoličkih sestara sa s. Jane Wakahiu (desno)

Komunikacijska mreža za članice Odbora katoličkih sestara sa s. Jane Wakahiu (desno)

S. Kangogo ponovila je ključnu ulogu komunikacije u društvu, ističući: “Komunikacija je krvotok svakog progresivnog društva i svakodnevnog života. Pružanje pravih i vjerodostojnih informacija je najvažnije.” Izrazila je uvjerenje da će CNCS omogućiti sestrama da podijele svoje priče s preciznošću i autentičnošću, jačajući tako njihova evangelizacijska nastojanja i zagovaranje onih koji nemaju glasa.

Komunikacijsku mrežu za katoličke sestre (CNCS) financira Zaklada Conrad N. Hilton, koja je dugogodišnja predanost pružanju potpore katoličkim sestrama. S. Wakahiu istaknula je uvjerenje Zaklade da je “milosrđe vrhunska vrlina” i istaknula podršku Zaklade u ublažavanju ljudske patnje kroz predani rad sestara i suosjećajna srca.

Utjecaj na društvo putem medija

S. Michelle Njeri OSF, ravnateljica CNCS-a, istaknula je cilj mreže osigurati jedinstveni komunikacijski kanal za redovnice iz različitih zajednica. „Ova mreža ima za cilj povećati našu sposobnost evangelizacije putem medija, potičući veću povezanost i suradnju među nama“, rekla je. S. Njeri je naglasila da će CNCS pružiti platformu za katoličke sestre da pojačaju svoj glas kroz pokrivanje različitih apostolata za evangelizaciju i društvenu transformaciju. “CNCS će se voditi svojim temeljnim vrijednostima molitve, integriteta, odgovornosti, poštovanja, različitosti, umrežavanja i partnerstva”, dodala je

„Naša je vizija biti dinamična mreža osnaženih katoličkih sestara, koje evangeliziraju kroz priče o društvenoj preobrazbi“, istaknula je s. Njeri kada su pokrenule mrežu. Misija ove mreže je promicanje apostolata katoličkih sestara kroz medijsku vidljivost za evangelizaciju i društvenu preobrazbu. Dijeleći naše priče, cilj nam je potaknuti promjenu i poticati dublje razumijevanje i suosjećanje u društvu.”

Novo doba za katoličke sestre u Keniji

Pokretanje Komunikacijske mreže za katoličke sestre (CNCS) označava novu eru za katoličke sestre u Keniji. Prihvaćajući suvremene komunikacijske alate i platforme, sestre jačaju svoje evangelizacijske napore i značajno utječu na društvo. Kroz svoje priče o nadi, ljubavi i hrabrosti, oni njeguju svijet pun suosjećanja i razumijevanja. Kako sestre napreduju s ovom novom platformom, spremne su podijeliti svoje duboke priče i poruke sa širom publikom, potičući veće razumijevanje i suosjećanje u društvu, a to će nesumnjivo i dalje biti svjetionik i svjetionik transformacije u digitalnom dobu. .

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pedijatrijsko protivljenje liječenju ‘trans djece’

Katoličke vijesti

Irsko liječničko vijeće ukida direktivu koja zabranjuje ‘namjerno ubijanje’ pacijenata

Katoličke vijesti

Vođa domorodaca: Papa Franjo nam pomaže zaštititi našu zemlju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti