Katolički svećenik ozlijeđen u pucnjavi u Chicagu nakon što se sukobio s kradljivcima automobila
Europa

Katolički svećenik ozlijeđen u pucnjavi u Chicagu nakon što se sukobio s kradljivcima automobila

Osoblje CNA, 4. lipnja 2024. / 16:52

Katolički svećenik u Chicagu zadobio je ozljede nakon što su na njega pucale osobe koje su navodno bile uključene u krađu katalizatora.

Otac Jeremiah Lynch čuo je nešto što je zvučalo kao građevinski radovi u ponedjeljak rano ujutro ispred isusovačke rezidencije u kojoj živi u Maloj Italiji na West Sideu u Chicagu.

Svećenik je navodno “promorio glavu kroz vrata” i “vidio nešto neobično kako se događa” na parkiralištu rezidencije, rekla je Kristyn Hartman, glasnogovornica obližnjeg St. Ignatius College Prep, lokalnoj čikaškoj postaji WLS-TV Ponedjeljak. Kuća se nalazi sjeverno od školskog kampusa.

Nakon što su se raspitali o situaciji, pojedinci su otvorili vatru na svećenika.

Lynch je rekao: “‘Hej, što radiš?”, rekao je Hartman novinskoj mreži. “I tada su počeli pucati.”

Svećenik je navodno zadobio prostrijelnu ranu na glavi, ali je inače neozlijeđen. Nekoliko je metaka pogodilo isusovačku rezidenciju u kojoj živi svećenik.

Sveti Ignacije nije odgovorio na upit o pucnjavi. Nadbiskupija Chicaga, u međuvremenu, nije se izravno pozabavila incidentom, iako je glasnogovornik podijelio izjavu Srednjezapadne provincije jezuita koji su rekli da su “tako zahvalni što otac Lynch nije ozbiljno ozlijeđen u ovom incidentu”.

“Molimo se za kontinuiranu sigurnost cijele zajednice St. Ignatius College Prep”, stoji u priopćenju.

73-godišnji Lynch živi u rezidenciji u Chicagu s još petnaestak isusovaca, prema medijskim izvješćima. Svećenici služe školi i obližnjoj bolnici Stroger.

Lynch također služi kao kapelan u zatvoru okruga Cook.

Chicago je u posljednje vrijeme doživio veliki porast nekoliko vrsta zločina. Podaci policije pokazuju povećanje krađa motornih vozila u gradu za 169% u odnosu na prije četiri godine i ukupno povećanje krađa za 74%.

Hartman rekao je za Block Club Chicago da je područje “živahno” i “prometno”, sa značajnom aktivnošću studenata koji pohađaju obližnje Sveučilište u Chicagu i pripremnu srednju školu Ignatius, koju upisuje oko 1300. U vrijeme pucnjave škola nije radila.

Značajni diplomanti St. Ignatiusa uključuju bivšeg šefa osoblja Bijele kuće i ministra trgovine Williama Daleya, bivšeg zastupnika Dana Lipinskog, stand-up komičara Johna Mulaneya i glumca Boba Newharta.

“Čini se da nema mjesta koje je imuno na ovo”, rekao je Hartman.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Njemački svećenici ne podržavaju Sinodalni put, pokazalo je novo istraživanje

Katoličke vijesti

Svećenički talk show koji je izazvao kontroverze oko izjava pape Franje sada se vratio na YouTube

Katoličke vijesti

Katoličko prihvatilište za migrante optužbe za ‘krijumčarenje ljudi’ naziva ‘potpunom besmislicom’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti