Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu prelazi na eUNSA sustav
Biskupska konferencija BiH

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu prelazi na eUNSA sustav

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu tijekom ljetnog semestra u potpunosti prelazi na eUNSA sustav. Sustav eUNSA podrazumijeva zajednički integrirani resurs podataka koji se organizira na najefektivniji i najefikasniji način u skladu sa osnovama softverskog inženjeringa, a u svrhu uspješnog izvršavanja zadataka nadležnih obrazovnih vlasti, kao i nadležnih tijela Univerziteta u okviru utvrđenih nadležnosti. Uz pomoć eUNSA sustava vodi se evidencija podataka o studentima, zaposlenicima i angažiranim licima, nastavnom procesu i naučno istraživačkom radu i imovini, te prostornim i materijalno-tehničkim kapacitetima Univerziteta u Sarajevu, piše mrežna stranica KBF-a.

Osnovna funkcija sustava i njegovih modula je informatizacija i automatizacija svih procesa organizacionih jedinica koji se tiču nastave, ispita, ocjenjivanja, evidencije, izdavanja dokumenata, broja i strukture zaposlenika, naučno istraživačkog rada, te prostornih i materijalno-tehničkih kapaciteta, a na osnovu unesenih podataka svake pojedinačne organizacione jedinice Univerziteta. Također, kroz novi sustav i njegove komponente ubrzan je i poboljšan kvalitete razmjene informacija između Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu i svih organizacionih jedinica međusobno.

Od mjeseca veljače djelatnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta zajedno s djelatnicima Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC) radili su na prijenosu podataka na sustav. U srijedu 8. svibnja 2024. godine održana je prezentacija eUNSA sustava i obuka za profesore koje je održao prof. dr. Elmedin Selmanović, direktoric UTIC-a zajedno s prof. dr. Dženanom Husremović, prorektoricom za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Sarajevu. (kta/kbf.unsa.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Georg Bätzing: Smrt Alekseja Navalnog pokazuje nečovječnost Putinova sustava

Katoličke vijesti

VIDEO: Fra Jozo Radoš Đoka izabran za “Hercegovca godine”

Katoličke vijesti

Blagoslovljene postaje Križnoga puta u dvorištu samostana sv. Franje u Bijelome Polju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti