Katolička skupina protiv trgovine ljudima slavi 15 godina
Svijet

Katolička skupina protiv trgovine ljudima slavi 15 godina

Talitha Kum, Međunarodna mreža posvećenog života protiv trgovine ljudima, održat će svoju drugu godišnju opću skupštinu ovog mjeseca.

Talitha Kum, organizacija posvećena borbi protiv trgovine ljudima, slavi svoju 15. obljetnicu na svojoj 2. godišnjoj Glavnoj skupštini. Događaj je okupio više od 200 izaslanika Talithe Kum koji predstavljaju redovnike i redovnice, laike, mlade i preživjele žrtve trgovine ljudima.

Osnovana 2009. godine od strane Međunarodne unije vrhovnih poglavarica (UISG), Talitha Kum je “Međunarodna mreža posvećenog života protiv trgovine ljudima”. Organizacija djeluje odozdo prema gore, s mrežama članova koji pružaju odgovore usmjerene na zajednicu koji pomažu približiti se dječacima i djevojčicama, te muškarcima i ženama koji su zarobljeni u situacijama trgovine ljudima ili koji su preživjeli na putu ozdravljenja.

Generalna skupština 2024. u tijeku je do 24. svibnja, pod temom “Putujemo zajedno do okončanja trgovine ljudima: Suosjećanje na djelu za preobrazbu.”

U priopćenju za javnost, organizacija je objasnila da će cilj sastanka biti pokrenuti “transformativno okupljanje zahvaljivanja, dijeljenja, evaluacije i kretanja naprijed”. Nadalje, Talitha Kum namjerava napraviti deklaraciju o tome za što se grupa zalaže, što će im pomoći da napreduju u njihovoj misiji i planiranim implementacijama do 2030.

Završna plenarna služba bit će otvorena za javnost 22. svibnja na kojoj će izaslanici službeno predstaviti deklaraciju i odgovarati na pitanja. Skupština će završiti sljedeći dan, nakon papine audijencije, koja će uključivati ​​liturgiju koju će slaviti kardinal Michael Czerny u bazilici svetog Petra. Nakon mise trima sestrama bit će dodijeljeno priznanje za iznimnu hrabrost, kreativnost, suradnju i postignuća u zaštiti svojih zajednica od trgovanja ljudima, nagradom Sestre protiv trgovanja ljudima.

S. Abby Avelino, MM, Talitha Kum međunarodna koordinatorica, opisala je događaj:

„Skupština je jedinstveno vrijeme za susrete, dijalog i, što je najvažnije, definiranje strategija koje ćemo usvojiti u nadolazećim godinama za borbu protiv trgovine ljudima i iskorištavanja u svim dijelovima svijeta. Dijelimo svoje uspjehe i izazove, osluškujemo nove i drugačije glasove, a zajedničko djelovanje ključno je da ojačamo sebe i postanemo učinkovitiji u svom djelovanju.”

Ovdje saznajte više o Talitha Kum i kako podržati njegovu misiju.

Indonezijski osumnjičenici za trgovinu ljudima
Papa Franjo predvodi Via Crucis u Colosseumu na Veliki petak
WEB3-ŽENA-INDIJA-PREŽIVJELA-TRGOVINA-LJUDIMA-ŠKOLA-ZA-PRAVDU-STUDENT-PRAVNIK-Ljubaznošću-škole-za-pravdu2
Trgovina djecom ljudima

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Crkva i demokracija – Vatican News

Katoličke vijesti

Biskupija Sacramento podnijela je zahtjev za stečaj zbog ‘mučnog grijeha’ seksualnog zlostavljanja u crkvi

Katoličke vijesti

Kanadski kršćani pozivaju na molitvu i djelovanje za mir u Ukrajini

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti