Kardinal Pietro Parolin: Smrt Alekseja Navalnog je iznenađujuća i ispunjava tugom
Biskupska konferencija

Kardinal Pietro Parolin: Smrt Alekseja Navalnog je iznenađujuća i ispunjava tugom

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin je u petak, 16. veljače 2024., na marginama obilježavanja 106. obljetnice ponovnog utemeljenja baltičke države Litve, komentirao smrt ruskog disidenta Alekseja Navalnog, izvijestio je Vatican News, prenosi IKA.

Vijest o smrti ruskog disidenta Alekseja Navalnog, jednog od glavnih protivnika predsjednika Vladimira Putina, koji je preminuo ovog petka u 47. godini života u arktičkoj kaznenoj koloniji IK-3, gdje je bio zatvoren od 2021. na 19-godišnju zatvorsku kaznu je „iznenađujuća i ispunjava tugom“, rekao je kardinal Pietro Parolin, izrazivši osjećaje Svete Stolice na marginama liturgijskog slavlja koje je predvodio u crkvi Il Gesù u Rimu prigodom obilježavanja 106. obljetnice ponovne uspostave države Litve.

„Vidio sam to na vijestima. Što da kažem? Jako mi je žao, mislio sam da se to moglo drugačije riješiti. Umjesto toga, ova vijest nas začuđuje i ispunjava tugom“, rekao je kardinal novinarima ispred crkve Presvetog Imena Isusova. Upitan je, je li taj događaj promijenio stav Svete Stolice prema Rusiji, Parolin je odgovorio: „Preuranjeno je govoriti o takvim stvarima… Tek smo sada saznali.“, izvijestio je Vatican News.  (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

VIDEO: Od smrti do života – smisao Božića kroz primjer obitelji Anđelić

Katoličke vijesti

Papa: Podijelimo najljepšu vijest, onu o susretu s Isusom

Katoličke vijesti

Izabrana nova Vrhovna uprava Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti