Kardinal Parolin: Treba saslušati poljoprivrednike, potreban je dijalog
Biskupska konferencija

Kardinal Parolin: Treba saslušati poljoprivrednike, potreban je dijalog

Prosvjednici se trebaju saslušati; treba postojati dijalog, otvorenost za dijalog s ciljem održivosti malih i srednjih poduzeća i budućnosti za ruralna područja, rekao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, odgovarajući na pitanja novinara u četvrtak, 8. veljače 2024. o prosvjedima koji su u tijeku u Italiji i cijeloj Europi protiv visokih troškova proizvodnje.

Obveza je da se osoba uvijek treba staviti u središte svega, kazao je kardinal, kako bi bila zaštićena u svom dostojanstvu i mogla istinski iznijeti najbolje prijedloge.

Kardinal Parolin razgovarao je s novinarima na marginama konferencije u talijanskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici povodom 40. obljetnice Konkordata koji su 1984. potpisali tadašnji talijanski premijer Bettino Craxi i državni tajnik Vatikana kardinal Agostino Casaroli.

Sporazum, istaknuo je kardinal Parolin, nije nešto iz prošlosti, već ima i projekciju u budućnost – to jest, odnosi se na razumijevanje o mogućnosti razmatranja koje se točke mogu dalje razvijati danas, nadilazeći ono što je bilo određeno prije četrdeset godina.

Na konferenciji koja je održana u četvrtak, 8. veljače predstavljena je i Deklaracija o namjerama između Talijanske Republike i Svete Stolice o novom sjedištu pedijatrijske bolnice Bambino Gesù. S talijanske strane i sa strane Svete Stolice iznijet će se zahtjevi za tu provedbu, objasnio je kardinal.

Kardinal Parolin također je komentirao i sukob na Bliskom istoku, gdje se primirje i dogovor o povratku talaca koji su u rukama Hamasa čine sve udaljenijima.

U tijeku su pregovori, objasnio je kardinal. Naravno, ne izgleda kao da se nade ostvaruju. Nadamo se da će polako doći do dogovora i rješenja uz oslobađanje talaca i prekid vatre, a zatim i početka pregovora za konačno rješenje problema. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Oproštaj Bjelopoljske Zajednice Od Don Željka Majića

Katoličke vijesti

Tradicionalni križni put u 5. korizmenu nedjelju na Đubrane u župi Bijelo Polje 2024.

Katoličke vijesti

Odbrojavaju se dani i preostala mjesta do duhovno-glazbenog spektakla ”Progledaj srcem” u zagrebačkoj Areni

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti