Kardinal Burke promovira 9-mjesečnu devetnicu za molitvu za Crkvu usred ‘sila grijeha’
Europa

Kardinal Burke promovira 9-mjesečnu devetnicu za molitvu za Crkvu usred ‘sila grijeha’

Osoblje CNA, 27. veljače 2024. / 13:38

Kardinal Raymond Burke ovog je tjedna pozvao katolike da se pridruže molitvi devetomjesečne devetnice tražeći Marijin zagovor s početkom 12. ožujka i kulminacijom na Blagdan Gospe od Guadalupe 12. prosinca.

Američki kardinal, koji je u Wisconsinu utemeljio svetište Naše Gospe Guadalupske, najavio je molitvenu inicijativu u video uratku objavljenom tijekom vikenda.

“Naš Gospodin nas nije pozvao na strah. Bez obzira na tamu našeg doba, muškarci i žene vjere nisu bez istine i ljubavi Kristove, niti vjerne brige njegove majke,” napisao je Burke u popratnom tekstu.

“Tama grijeha izgleda tako velika. Ali naš Gospodar nas nije pozvao na strah! Zlo se ne može približiti snazi ​​Božje milosti. Grijeh ne može spriječiti iscjeljujuću milost našeg Gospodina da dosegne one koji se kaju i traže je. I ništa ne može umanjiti brigu i zaštitu Gospe za nas, koji smo i danas jaki kao i prije 500 godina.”

Devetnica, tradicionalna katolička praksa koja se obično sastoji od devetodnevnog niza molbenih molitvi, također može biti mnogo duža. Prijavite se Burkeovoj devetnici i primat ćete, putem e-pošte, kratka video razmišljanja od kardinala svakog mjeseca uz redovita pisana razmatranja i molitve.

Prisjećajući se svetog Juana Diega, kojemu se Kristova majka ukazala pod imenom Naše Gospe od Guadalupe u današnjem Meksiku 1531., Burke je pozvao “sve katolike, osobito one u Americi” da traže zagovor Gospe od Guadalupe za “majčinsku skrb i zaštitu.

“Svijet se bori s glađu i bolestima, a rat u Svetoj zemlji prijetio je pretvoriti to lijepo i izmučeno područje u kaos. Zatim je, također, otrovna zbrka unutar Crkve nagrizla vjeru kršćana diljem svijeta”, napisao je Burke.

“I tada smo također vidjeli kako se sile grijeha povlače pred Gospinom prisutnošću. Poniznom i hrabrom suradnjom svetog Juana Diega s milošću, Gospa je zatražila Novi svijet za Krista, privlačeći gotovo 9 milijuna novih duša u Crkvu do smrti svetog Juana Diega 1548. To je ta ista majčinska skrb i zaštita koju danas tražimo — brigu i zaštitu koju će nam ona pružiti ako je iskreno zamolimo.”

Rođen u Wisconsinu, Burke je prije bio pastir biskupije La Crosse i nadbiskupije St. Louisa prije nego što je 2008. imenovan predstojnikom najvišeg crkvenog suda, Apostolske signature, do 2014.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Red argentinskih svećenika širi Evanđelje tamo gdje Crkva prije nije bila

Katoličke vijesti

Kongres Perua odobrava zakone koji štite trudnice i njihove bebe

Katoličke vijesti

Talijanski premijer predlaže pomoć ženama u financijskim poteškoćama koje odbijaju pobačaj

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti