Joe Biden brani posrnulu izvedbu CNN-ove debate
Europa

Joe Biden brani posrnulu izvedbu CNN-ove debate

Potpredsjednica Kamala Harris priznala je da je Biden imao “spor početak”, dok je nekoliko demokrata izrazilo zabrinutost oko toga je li dovoljno spreman da pobijedi Trumpa na izborima u studenom.

Američki predsjednik Joe Biden snažno je pokušao ublažiti zabrinutost zbog svog nestabilnog nastupa u debati s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Bidenovo zaustavljanje izlaganja i vijugavi komentari, osobito na početku rasprave, potaknuli su zabrinutost među članovima njegove vlastite stranke da s 81 godinom nije dorastao zadatku vođenja zemlje još četiri godine.

“Znam da nisam mlad čovjek. Recite očito”, rekao je pristašama na skupu u Sjevernoj Karolini.

“Ne hodam više tako lako kao prije. Ne govorim glatko kao prije. Ne raspravljam tako dobro kao prije. Ali znam što znam. Znam reći Istina. Znam kako raditi ovaj posao. Znam, kao što znaju milijuni Amerikanaca, kad te obore.

Govoreći na događaju u Raleighu 18 minuta, Biden je djelovao puno animiranije nego tijekom CNN-ove debate u četvrtak navečer.

Napao je Donalda Trumpa zbog njegovih “laži” i zbog vođenja kampanje čiji je cilj “osveta i odmazda”.

“Ne bih se ponovno kandidirao da ne vjerujem svim srcem i dušom da mogu raditi ovaj posao jer su, iskreno, ulozi previsoki”, rekao je.

Bidenov nastup u televizijskoj debati protiv Donalda Trumpa u četvrtak natjerao je članove Demokratske stranke da se zapitaju treba li se boriti za ponovni izbor.

Predsjednik je govorio hrapavim glasom i činilo se da je izgubio tok misli dok je pokušavao odgovoriti na pitanje o poreznoj politici, završavajući svoju rečenicu spominjući Medicare.

U drugim slučajevima, okrenuo se na naizgled nepovezane teme i nije uspio iznijeti svoje stavove.

U međuvremenu, Trump je djelovao staloženo, iako je ponavljao provokativne i lažne izjave.

Kako je rasprava tekla, Trump se i sam spoticao o pitanja o tome kako će poštovati svoju prisegu nakon napada na američki Kapitol 6. siječnja.

Biden je iznio niz kritika na račun bivšeg predsjednika nazivajući ga “osuđenim zločincem” s moralom “ulične mačke”.

Trump je prošli mjesec proglašen krivim po 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije zbog isplate tajnog novca zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels 2016.

Kandidati su također kratko govorili o dobi, a Trump je tvrdio da je “pogodio” svoje kognitivne testove prije nego što je razgovor skrenuo na golf, rekavši da Biden “nije mogao pogoditi lopticu 50 jardi”.

Potpredsjednica Kamala Harris priznala je da je Biden imao “spor početak”, jer je nekoliko demokrata izrazilo zabrinutost oko toga je li dovoljno spreman da pobijedi Trumpa na izborima u studenom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Francuski biskupi pozivaju na post i molitvu jer Francuska upisuje abortus u ustav

Katoličke vijesti

Engleski izabrani biskup čije je postavljanje otkazano vraća se u službu

Katoličke vijesti

Guverner Iowe potpisao Zakon o obnovi vjerskih sloboda

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti