Izlet djece župe Odžak u Pećnik
Biskupska konferencija BiH

Izlet djece župe Odžak u Pećnik

U subotu, 1. lipnja 2024. godine, mladi iz župe Glavosjek sv. Ivana Krstitelja iz Odžaka organizirali su izlet i druženje u susjednoj župi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku. Susret je započelo slavljenjem sv. Mise, u 10 sati. Misu je predvodio kapelan iz Odžaka vlč. Sandro Jurešić uz suslavlje župnog upravitelja preč. Ilije Orkića.
Samom susretu je prisustvovalo četrdesetak djece i mladih, raznih uzrasta, uz podršku nekoliko roditelja. Pridružili su im se i mladi čiji su roditelji iz Pećnika a sada žive u Republici Hrvatskoj.
Po lijepom i sunčanim vremenu, odigrana je nogometna utakmica u kojoj su obadvije momčadi osvojile oznojen dres, a sam rezultat na kraju utakmice je već bio zaboravljen.
Za ostalu djecu bilo je izazovno natjecanje u sakupljanju bodova kroz pet ‘postaja’ koje su zahtijevale spretnost i sigurnu ruku. Nogomet je vodio kapelan Sandro, a igre je osmislila i uz pomoć volontera odradila sestra Agnieszka, FMM.
Susret je nastavljen i nakon objeda i obaveznog sladoleda, uz malo šetnje kroz šumu i okrepe na izvoru u stijeni… I ostati će zapamćeno kao lijep susret i korisno druženje, kako za dušu, tako i za tijelo, uz obećanje da će uskoro to sve trebati ponoviti, ovdje ili negdje drugdje.

“Zahvalu dugujemo i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ Iz Sarajeva koji je podupro današnji izlet i turnir i izlet u prirodu. Hvalu zaslužuje i starija mladež iz Pećnika, koja je pomagala u pripremi hrane, kave i bodrenju sportaša”, istaknuli su iz župe Glavosjek sv. Ivana Krstitelja iz Odžaka ovom prigodom. (kta/i.o.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sakrament krizme podijeljen u Novom Sarajevu

Katoličke vijesti

Stručni seminar za predškolske djelatnike u Bijelom Polju

Katoličke vijesti

Papa Franjo volonterima Crvenog križa: Vaše je djelovanje znak da je bratstvo moguće

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti