Izlazna anketa: Zeleni/socijalisti predvode najveći dobitnik Wildersove PVV liste
Europa

Izlazna anketa: Zeleni/socijalisti predvode najveći dobitnik Wildersove PVV liste

Uživo. Europski izbori: Zeleni/socijalisti u prednosti ispred Wildersovog PVV-a, najvećeg dobitnika večeri

Protuislamski zastupnik Geert Wilders iz PVV-a, ili Stranke za slobodu, okružen je tjelesnim čuvarima dok stiže glasati za europske izbore u Haagu, NL. Autorska prava Peter Dejong/Copyright 2024 The AP. Sva prava pridržana

Autorska prava Peter Dejong/autorska prava 2024. AP. Sva prava pridržana

Po Marta Pacheco i Paula Soler

Podijelite ovaj članakGumb Zatvori

47% nizozemskih glasača izašlo je na birališta prvog dana europskih izbora. Slijede Irska i Češka. Euronews vam donosi sva ažuriranja uživo i analize, uključujući prve izlazne ankete.

U sljedeća četiri dana više od 350 milijuna birača u 27 zemalja EU izaći će na birališta kako bi izabrali tko će ih predstavljati u Europskom parlamentu u sljedećih pet godina.

Euronewsov centar za ankete predviđa pomak udesno u mnogim zemljama EU s krajnje desničarskim strankama diljem kontinenta na putu prema povijesnim dobicima.

Ishod glasovanja trebao bi utjecati na to tko će preuzeti kormilo europskih institucija u Bruxellesu – uključujući Komisiju i Vijeće – određujući politički smjer Europske unije u sljedećih pet godina.

Izbori će također mjeriti političku temperaturu u zemljama EU-a i odražavaju stavove javnosti o ključnim pitanjima kao što su klimatske promjene i budućnost zemlje Europski zeleni dogovorekonomski oporavak nakon COVID-19, migracijai Uloga EU na globalnoj sceni.

Ostanite s nama tijekom izbora za Europski parlament i do ponedjeljka primajte novosti uživo, originalne priče i analize iz Bruxellesa i europskih prijestolnica!

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Evo najnovijih informacija o mjerama pobačaja za glasanje 2024

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Izgradnja mira zahtijeva ‘riskiranje’

Katoličke vijesti

Kongres Perua odobrava zakone koji štite trudnice i njihove bebe

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti