Izišla knjiga s Papinim meditacijama
Biskupska konferencija

Izišla knjiga s Papinim meditacijama

U izdanju Loyola Pressa 13. veljače 2024. objavljena je knjiga koju je uredio biograf pape Franje Austen Ivereigh, kojoj je Sveti Otac osobno napisao proslov, izvijestila je KNA, presnosi IKA.

U knjizi pod engleskim naslovom „First belong to God: On retreat with Pope Francis“ („Prvo pripadati Bogu. Duhovne vježbe s papom Franjom“) Ivereigh je objedinio tekstove koje je kardinal Bergoglio napisao prije izbora za papu u ožujku 2013., i njegove misli tijekom pontifikata.

Prema američkom izdavaču Loyola Pressu, tekst je podijeljen na osam dana. Pojedinci ili skupine djelo mogu koristiti za kreiranje duhovnih vježbi u jednakom razdoblju.

Papa Franjo u proslovu naglašava da su duhovne vježbe danas ponovno vrlo omiljene „kao način da napunite vlastite baterije u vremenu pritiska i napetosti“.

Duhovne vježbe u tradiciji svetog Ignacija nisu „wellness“ odmor. Umjesto toga, središte pozornosti je Bog. Svatko tko dopusti da mu se duša zapali Božjom ljubavlju pronaći će život pun ljubavi i odanosti te će stoga biti sposobniji prihvatiti izazove svijeta. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

56. hodočašće u Einsiedeln | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Održana četvrta likovna kolonija u Župi Sućuraj na otoku Hvaru

Katoličke vijesti

U Bijelom Polju upriličen međuprovincijski seminar za kandidatice Školskih sestara franjevki

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti