Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika
Biskupska konferencija

Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika

Iz tiska je izišao 24. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim sadržajem.

Ovotjedni Uvodnik zanimljiva je naslova: Duhovna dezorijentiranost.

U rubrici Kroz filozofsku prizmu dr. Oliver Jurišić pisao je o životu, odnosno o onome što je oduvijek bila temeljna stvar za raspravu s Bogom – tko je gospodar i vlasnik života.

Lipanj je mjesec u vjerničkim srcima posebice rezerviran za svetačke velikane među kojima je i Sv. Antun Padovanski. O ovom toplom i jednostavnom svetačkom liku u rubrici Intervju razgovarali su s vikarom Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Martinom Jakovićem.

U izlogu pozornost su posvetili proslavi naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije koja je upriličena 9. lipnja euharistijskim slavljem u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu.

Faktografija donosi priču Brane Vrbića o vitalnosti katoličke vjere u Africi koja se očitovala 3. lipnja kada je oko četiri milijuna vjernika sudjelovalo na sv. misi u povodu 60. obljetnice kanonizacije ugandskih mučenika.

U Zovu misija moguće je pročitati o zatvorskom pastoralu u Ekvadoru te o marijanskom hodočašću kineskih katolika od Svetišta planine Bansishan do Svetišta Dongergou.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi tekstove o darivanju krvi, a ususret Svjetskom danu darivatelja ove tekućine života, te o župi u Novim Selima kod Metkovića koja već četvrt tisućljeća posebice časti Sv. Antu. Sugovornici su im svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Josip Papak i član Udruge Sv. Ante Nova Sela Božo Šiljeg.

I njihova reportaža ovoga tjedna posvećena je omiljenom svetcu svijeta – Sv. Anti, te će Antina „mapa svijeta“ čitatelje povesti na putovanje po brojim bogoštovnim mjestima njemu posvećenim.

Redovita rubrika Razmišljanje nosi naslov Kroz „krvavu kupelj“ do časti oltara, a riječ je velikoj vijesti iz Vatikana kako ne postoji bilo kakva prepreka od Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Kuharića.

Vašoj pozornosti preporučamo i standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!  (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Preminuo fra Nikica Zlatunić, svećenik franjevac Bosne Srebrene

Katoličke vijesti

Zenica: Predstavljanje knjige Ljubomira Vranješa „Za Boga i Santiaga; Tragom Groma“

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić pohodio župu Špionica kraj Tuzle i podijelio krizmu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti