Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika
Biskupska konferencija

Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika

Iz tiska je izišao 6. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim i duhovnim sadržajem, a središnja tema je Dan bolesnika.

Ovotjedni Uvodnik nosi naslov Ka kolektivnom zdravlju.

Povodom Svjetskog dana bolesnika i zdravstvenih djelatnika, koga je 1992. ustanovio sveti papa Ivan Pavao II., a koji se obilježava na spomendan Gospe Lurdske, 11. veljače, u rubrici Intervju razgovarali su s dr. Sinišom Skočibušićem, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

U Izlogu pozornost su posvetili Papinoj poruci za 32. svjetski dan bolesnika te proslavi Dana posvećenog života uoči blagdana Svijećnice – Prikazanja Gospodinova, 1. veljače, u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi tekst u prigodi 79. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Dugom svjetskom ratu i poraću te priču o Delfi Vukoje iz ramskog sela Kućani koja je bez vida punih 76 godina ali kaže kako je njezin život najljepši.

U rubrici Zov misija moguće je čitati o misiji u “novoj Indiji”, odnosno o tomu kako tvrdokorne hinduističke skupine u Indiji zahtijevaju moratorij na aktivnosti obraćenja vjere u zemlji te o obilježavanju 26 godina smrti misionara fra Vjeke Ćurića.

U novom broju Katoličkog tjednika donose reportažu o Domu za stare i iznemogle Betanija koga je u Čapljini 2013. otvorio Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Redovita rubrika Razmišljanje ovoga tjedna posvećena je spornom udžbeniku Zašto je povijest važna? u kojem se hrvatskim gimnazijalcima podmeće lažna slika o povijesnoj ulozi zagrebačkog nadbiskupa Bl. Alojzija Stepinca.

Vašoj pozornosti preporučamo i standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije! (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana komemoracija „Dan sjećanja na Plehan“

Katoličke vijesti

Međuprovincijski susret odgajateljica i provincijskih predstojnica Školskih sestara franjevki

Katoličke vijesti

Apostolsko pismo u obliku motuproprija “Fide incesus”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti