Indonezija potiče katolički turizam na otoku Flores, gleda na gospodarski rast
Svijet

Indonezija potiče katolički turizam na otoku Flores, gleda na gospodarski rast

Indonezijska vlada intenzivira napore da iskoristi potencijal katoličkog vjerskog turizma na otoku Flores, koji se često naziva “misionarskim otokom”.

Autor LiCAS News

Ova inicijativa ima za cilj povećati broj posjetitelja, promicati gospodarski rast i očuvati lokalnu kulturu kroz vjerski turizam.

U izvješću The Jakarta Posta, ministar turizma i kreativne ekonomije Sandiaga Uno naglasio je jedinstvenu privlačnost istočne Nusa Tenggare (NTT), posebno otoka Flores.

Istaknuo je bogatu katoličku povijest otoka i skladnu inkulturaciju između Katoličke crkve i lokalne kulture kao ključne atrakcije za vjerske turiste.

“Otok Flores u NTT-u poznat je po svojoj katoličkoj povijesti i baštini. Često se naziva i Misionarski otok. Ovaj otok ima ogroman potencijal za vjerski turizam, posebice kroz inkulturaciju između Katoličke crkve i kulture lokalne zajednice,” rekao je Sandiaga.

Napomenuo je da ova inkulturacija ne samo da potiče vjerski hodočasnički turizam, već također potiče gospodarski rast i očuvanje kulture.

Kako bi podržala razvoj turizma, vlada je uključila četiri godišnja događaja u Nacionalni kalendar događaja za 2024., od kojih su dva usmjerena na vjeru i kulturu: Festival Golokoe u Labuan Bajou i Festival Bale Nagi u Larantuki.

Očekuje se da će ti događaji, uz redovite katoličke vjerske i kulturne festivale kao što su Semana Santa (Veliki tjedan) i festival Lembah Kisol, privući više turista u regiju.

Biskup Siprianus Hormat iz Rutenga ponovio je to mišljenje, naglašavajući da bi turizam trebao biti ukorijenjen u lokalnoj kulturi i duhovnosti.

„Turizam je u biti hodočašće, traganje Božjim stopama u radosnom susretu čovječanstva i svemira. Stoga je biskupija Ruteng osmislila i nastavlja promovirati holistički turizam u regiji poznatoj kao Bumi Congka Sae [the great Manggarai Earth] Flores, koju karakterizira duhovnost”, rekao je.

Rast vjerskog turizma u Indoneziji usklađen je sa širom vladinom strategijom diverzifikacije turističkih proizvoda i promicanja gospodarskog rasta putem hodočasničkih aktivnosti.

Ove aktivnosti stimuliraju uslužne sektore poput ugostiteljstva, prijevoza i lokalnih obrta, stvarajući efekt valova koji koristi cijeloj zajednici.

Proslava Semana Santa u Larantuki najveći je katolički vjerski događaj u Indoneziji koji svake godine privlači tisuće hodočasnika. Godine 2024. događaj je zabilježio 23 123 hodočasnika, što je značajno povećanje u odnosu na brojke prije pandemije.

Razvoj katoličkog vjerskog turizma na Floresu ukorijenjen je u povijesti i baštini otoka, a katolički misionari igraju ključnu ulogu u izgradnji obrazovnih temelja i poticanju kvalitetne radne snage.

Martin Chen, ravnatelj Pastoralnog centra biskupije Ruteng, istaknuo je da je misija Crkve na Floresu humanitarna, usmjerena na obrazovanje i zdravlje uz duhovno obogaćivanje.

Glavna uprava za usmjeravanje katoličke zajednice Ministarstva vjera izrazila je svoju predanost suradnji s biskupijom na poboljšanju ljudskih potencijala i rješavanju izazova u sektoru turizma.

Fokus će biti na poboljšanju atrakcija, pristupačnosti i pogodnosti kako bi Flores postao glavno odredište za katolički vjerski turizam.

Ovaj je članak izvorno objavljen na https://www.licas.news/. Sva prava pridržana. Neovlašteno ponovno objavljivanje od strane trećih strana nije dopušteno.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Francuski biskupi upućuju svećenike da se suzdrže od blagoslova homoseksualnih parova

Katoličke vijesti

Danas počinje tjedan razmatranja uoči Međunarodnog dana molitve protiv trgovine ljudima

Katoličke vijesti

Teksaški osuđenik na smrt bit će pogubljen za nekoliko dana dok katolici pozivaju na pomilovanje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti