Imenovanja, razrješenja i premještaji u Sisačkoj biskupiji 2024. – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Imenovanja, razrješenja i premještaji u Sisačkoj biskupiji 2024. – Sisačka biskupija

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, razrješenja i premještaja u Sisačkoj biskupiji.

Danko Bizjak razrješen je službe upravitelja župâ sv. Mihaela arkanđela u Prelošćici, sv. Nikole biskupa u Gušću i sv. Roka u Kratečkom te stavljen na raspolaganje HKM Auckland na Novom Zelandu. Rafael Milnar razrješen je službe župnog vikara u župi sv. Kvirina biskupa u Sisku i imenovan upravitelja župâ sv. Mihaela arkanđela u Prelošćici, sv. Nikole biskupa u Gušću i sv. Roka u Kratečkom Povjerena mu je i briga za pastoral starijih i bolesnih osoba u Sisačkoj biskupiji.

Mons. Ivica Mađer razrješen je službe župnika u župama sv. Ivana Nepomuka u Glini, sv. Ilije proroka u Maji i Ranjenog Isusa u Maloj Solini i povjerenika za pastoral Roma u Sisačkoj biskupiji  i imenovan župnikom u župi sv. Antuna pustinjaka u Odri Sisačkoj.

Jozić Saša razrješen je službe upravitelja župe sv. Antuna pustinjaka u Odri Sisačkoj, dekana Sisačko – pešćeničkog dekanata i povjerenika za pastoral starijih i bolesnih osoba u Sisačkoj biskupiji i imenovan upraviteljem župâ sv. Ivana Nepomuka u Glini, sv. Ilije proroka u Maji i Ranjenog Isusa u Maloj Solini. Povjerena mu je briga za pastoral  Roma u Sisačkoj biskupiji.

O. Andrzej Wosko, SCJ, razrješen je službe župnika u župi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini i vraća se u svoju redovničku zajednicu svećenika Srca Isusova – dehonijanaca.

O. Tomasz Cybula, SC,J razrješen je službe župnika u župi Prečistog Srca Marijina u Ilovi i vraća se u svoju redovničku zajednicu svećenika Srca Isusova – dehonijanaca.

Željko Jurković imenovan je župnikom u župi Prečistog Srca Marijina u Ilovi.

Mato Sukalić imenovan je župnikom u župi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Josip Jerković razrješen je službe župnika u župi BDM Snježne u Dubrancu i dekana Pokupsko – vukomeričkog dekanata i imenovan župnikom u župi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

Damir Kunić razrješen je službe upravitelja župe Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici i imenovan  upraviteljem župe BDM Snježne u Dubrancu.

Filip Šabalja, svećenik Krčke biskupije, imenovan je župnikom in solidum u župi sv. pape Ivana Pavla II. i župnim vikarom u župi sv. Lovre mučenika u Petrinji.

Dražen Lauc, razrješen je službe upravitelja župe sv. Ane u Osekovu i upućen na bolovanje i oporavak.

Damir Vrbešić, mladomisnik, imenovan je upraviteljem župe sv. Ane u Osekovu.

Frano Bijelić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji.

Ivan Sandrin, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Janko Lulić razrješen je službe supsidijara u katedralnoj župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Preminuo preč. Franjo Horvat – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Održan Svećenički dan – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Održan Svećenički dan – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti