Hodočašće mladih i festival duhovne glazbe „Duga“
Biskupska konferencija BiH

Hodočašće mladih i festival duhovne glazbe „Duga“

Župa Sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru već preko 20 godina organizira DUGA-u, ljetni oratorij tijekom kojega djeca kroz dva tjedna upoznaju Boga kroz druženje, igru, pjesmu, ples i molitvu. Sami naziv oratorija DUGA akronim je koji predstavlja Dioništvo U Grupnom Apostolatu. To je naime pokret djece-vjeroučenika u kojemu se djecu odgaja u vjeri kako bi jednoga dana stasali kao uvjereni vjernici. Stoga su ovi ljetni dani DUGA-e zapravo i vrhunac cijele pastoralne godine u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru.

Ove se godina DUGA održava od 17. do 28. lipnja, a podijeljena je u dva dijela. Prvi je tjedan rezerviran za djecu starijih uzrasta (od 5. do 9. razreda), dok je drugi tjedan namijenjen mlađim dobnim skupinama (od 1. do 4. razreda).

Zadnjeg dana DUGA-e tradicionalno se održava koncert na kojem nastupa mostarska grupa Neretva koja je svoje prve glazbene korake učinila upravo u ovoj župi. Ove će godine taj zadnji dan oratorija biti obilježen i kao “Dan župnog zajedništva” – prigoda da se cijela župa okupi oko svoga najvećega blaga – svoje djece. DUGA, kao i sami koncert, otvoreni su, dakako, svim ljudima dobre volje pa se i ove godine očekuje petstotinjak djece iz cijeloga Mostara, ali i okolnih mjesta, o kojima će se uz svećenike brinuti i stotinjak animatora, mladih koji svoje ljetne dane žele posvetiti djeci.

Prijave traju do petka 14. lipnja pa se zainteresirani još mogu prijaviti!  (kta/i.t.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Caritasova potpora zapošljavanju mladih – okrugli stol u Mostaru

Katoličke vijesti

U Gromiljaku održana duhovna obnova za zdravstvene djelatnike i one koji se brinu za bolesnike

Katoličke vijesti

Ukrajinski biskup: Kod nas je Veliki petak svaki dan

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti