Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Vinkovcima |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Vinkovcima |

VINKOVCI (TU) – Pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“ održan je u subotu 18. svibnja 2024. Hod za život u Vinkovcima. Kolona miroljubivih građana formirana na Trgu sv. Vinka Palotti prošla je ulicama grada sve do Trga bana Josipa Šokčevića pronoseći poruke podrške nerođenom i svakom drugom životu, od njegova začeća do prirodne smrti.

default

Građani su tražili uvažavanje znanstvenih  činjenica da život počinje začećem te ekonomsku, društvenu i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Ponovno je naglašeno da pobačaj ni kojem slučaju nije rješenje te da je dužnost biti glas onih koji glasa nemaju. Pobačaj prekida život nerođenog dječaka ili djevojčice, ranjava najku i oca djeteta i cijelo društvo.

Ivan Ćaleta glavni koordinator Hoda za život u Vinkovcima istaknuo je kako su se po treći puta okupili u Vinkovcima zbog prava na život koje je prvo od svih ljudskih prava te da traže zakon koji će osigurati i zaštiti ljudski život od začeća. „Ne postoji pravo na prekid života, nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji samo pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sama po sebi. Neki znaju reći kako je svatko zamjenjiv, ali to nije točno. Svaki čovjek je jedinstven i nezamjenjiv“ – rekao je Ćaleta.   

Na vinkovačkom Hodu svjedočila je i Gordana Štrbo, majka četvorice sinova, baka i udomiteljica petero djece. Između ostaloga rekla je: „Sve lijepe stvari u životu dogode se slučajno. Jedan odlazak u Dom sv. Ane promijenio je moj život. Dugo godina sam željela djevojčicu i vidjela sam ako otvorim srce, to je moguće ostvariti i na drugačiji način. Tu večer u Domu sam otvorila srce i oči. Bila sam sretna prihvativši tek rođeno malo biće. Cijela obitelj prihvatila je svako dijete koje je došlo u naš dom i unijelo nešto novo u našu obitelj. Prihvaćajući jedni druge i mi smo mijenjali sebe, a da toga nismo bili ni svjesni. Ljubav je ono što pokreće svijet.“

default

Građanska inicijativa Hoda za život Vinkovci po treći je puta nastojala senzibilizirati širu javnost i osvijestiti znanstvenu činjenicu da život počinje začećem te da je svaki ljudski život dragocjen i da se za njega valja zauzimati bez obzira jel zdrav ili bolestan, star ili nemoćan. Program ovogodišnjeg vinkovačkog Hoda okončan je na Trgu bana J. Šokčevića uz tamburaše i šokačko kolo. Hod za život Vinkovci/Foto: Mihael Kelbas

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava Svijećnice, Dana posvećenog života i imendana nadbiskupa Marina |

Katoličke vijesti

Tjedan karijera na KBF-u u Đakovu |

Katoličke vijesti

Vrtić u akciji za Socijalnu samoposlugu |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti